Wat kost een website?

Als u even door het internet dwaalt komt u de meest uiteenlopende prijzen tegen voor websites. Zo vindt u pakketjes bij grote aanbieders met gratis websitemakers en kunt u een website laten ontwikkelen voor enkele tienduizenden euro’s. De verschillen zijn daarmee ontzettend groot. Wat kost een website nou écht en wat zijn ‘marktconforme’ prijzen? In dit artikel geven we hier een antwoord op.

Welke elementen zorgen voor een goede website?

Als u een écht goede website wilt, zult u verder moeten kijken dan de een standaard pakketje via een goedkope webhost. Een goede website bevat namelijk in ieder geval de volgende eigenschappen:

  • Potentiële klanten komen gemakkelijk naar uw website toe én snappen direct waar het over gaat;
  • De website is gemaakt in een responsive design, wat wil zeggen dat het goed leesbaar is op verschillende apparaten (computer, laptop, tablet en smartphone);
  • Websitebezoekers kunnen gemakkelijk navigeren door de website. Menu’s zijn duidelijk en er is gewerkt aan een interne linkstructuur;
  • Uw website past bij de huisstijl van uw organisatie;
  • De website is voorzien een contentmanagementsysteem, waarbij meerdere gebruikers kunnen inloggen op verschillende plekken waar ook ter wereld. Zo houdt u uw website up-to-date;
  • De website past bij de doelstellingen van uw bedrijf;
  • Uw website laadt binnen 1 seconde.

Waarom worden sommige websites aangeboden voor een bijzonder klein bedrag?

Regelmatig zien we tegenwoordig televisiereclames van budgethosters met handige websitebouwertools, waarbij u voor een aantal euro’s een website zelf kunt maken. Dat klinkt erg verleidelijk én het klinkt ook haast ‘te mooi om waar te zijn’. In principe is dat het ook, want er zitten heel veel haken en ogen aan. De website laadt vaak niet erg snel, omdat het op een gedeelde server staat waar nog 300 websites op staan. Bezoekers vinden mogelijk niet waar ze naar op zoek zijn, de website is niet geschikt voor verschillende apparaten en uiteindelijk zorgt de schrale website niet voor datgene wat u graag wilt, namelijk conversie. Uiteindelijk kost de website op langere termijn dan alleen maar meer geld. Dus: wat kost een website dan écht?

Een kwalitatieve website bij Onivu

Uw website is het online visitekaartje op het internet. Een prachtige website die ook nog eens goed gevonden wordt, is hetgeen wat je écht nodig hebt. Wij zorgen er altijd voor dat een website geoptimaliseerd is voor verschillende apparaten en is geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Onze standaard technieken zorgen al voor een betere vindbaarheid, zonder dat er ook nog maar een woord tekst op staat. Ook zorgen we voor de juiste paden voor bezoekers: we wijzen klanten naar de juist weg. In veel gevallen is dat het winkelwagentje, een offerte opvragen pagina of de contactpagina. Maar wat kost een website nu? Dat is de vraag waar wij dit artikel mee begonnen. Dat kunnen we pas écht aan u vertellen op het moment dat we de plannen uitgebreid bespreken. Op basis van onze gesprekken kunnen we een echt passende offerte maken. Iedere website is uniek en iedere website-eigenaar heeft andere eisen of wil andere functionaliteiten.

Wil je graag antwoord op je vraag: wat kost een website? Vraag dan vrijblijvend een offerte op én we komen graag langs voor een kopje koffie.