Walking Billboards

Bel me terug

Online marketing wordt tegenwoordig gezien als dé manier om te adverteren. Veel mensen zoeken immers informatie via het internet op. Cost per click-reclames en return on investment campagnes klinkt ook allemaal erg goed. Toch moet men de kracht van de traditionele marketing niet uit het oog verliezen.

Het vertonen van een advertentie kan namelijk zorgen voor datgene dat een klant nét nodig heeft om toch een product te kopen. Dit resulteert daarmee in een hogere conversie, zowel online en offline. Google AdWords zorgt alleen voor interesse bij een klant, als de interesse al daadwerkelijk gewekt is. Een wandelend reclamebord zoekt een veel bredere doelgroep.

Hoe kunt u zo’n reclamecampagne het beste inzetten? We vertellen het graag!

1. Een bepaald thema kiezen

Het begint allemaal met een geschikt thema, op een geschikt moment. Sommige kleren, zoals rokken en jurken, zijn vaak voor maar één seizoen. In de zomer lopen vrouwen graag rond in korte, frisse kleding. Zo geldt dat voor nog veel meer voorbeelden. Kies dus een geschikt thema bij het juiste seizoen of tijdsframe. Een consistente reclame draagt bovendien bij aan de ervaring van mensen bij een bepaald bedrijf.

2. De juiste locatie kiezen

Het kiezen van de juiste locatie is ontzettend belangrijk. Bedenk goed of u wilt adverteren bij een treinstation of misschien bij een lokaal winkelcentrum. Reizigers van het openbaar vervoer gaan bijvoorbeeld naar werk of school, terwijl in het winkelcentrum juist producten gekocht worden.

3. Val op!

Er worden tientallen, honderden of misschien wel duizenden advertenties per dag vertoond. Op een smartphone, langs de weg, in bushokjes of op de televisie. Zorg ervoor dat uw advertentie onderscheidend is van de rest. Combineer bijvoorbeeld opmerkelijke beelden met expressie. Dit verhoogt de kans dat men uw advertentie beter onthoudt.

4. Maak gebruik van wandelende reclameborden

Wandelende reclameborden zijn ronduit geniaal. Als u bijvoorbeeld een restaurant hebt en u wilt een bepaald gerecht van een bepaald seizoen promoten is een wandelende reclamebord ronduit geweldig. Degene met het bord om zich heen kan uw nieuwe gerecht prima promoten. Het komt niet veel voor en daarmee is het uniek en valt het op. Er komen ongetwijfeld mensen naar het restaurant, doordat ze verleid worden door een prachtig bord.

Conclusie

Traditionele marketing is zeker nog nodig, vooral als het gaat om impulsaankopen. Het lokale restaurant kan zoveel meer omzet draaien dan normaal en dat geldt voor nóg veel meer branches. Wilt u nog meer informatie?