Verbeter uw online vindbaarheid

Veel internetsurfers maken gebruik van zoekmachines. Diensten en/of producten opzoeken op het internet is tegenwoordig standaard. De meeste internetsurfers bekijken alleen maar de eerste pagina in de zoekmachines. Het is daarom van groot belang dat uw website geoptimaliseerd wordt.

Kwaliteit en inhoud

Het is van groot belang dat u de kwaliteit en de inhoud van uw website richt op uw doelgroep. Hoe relevanter uw website is voor bezoekers, hoe hoger uw website in de zoekresultaten staat.

Zoekwoorden

Er wordt nog altijd veel aandacht besteed aan zoekwoorden in een tekst. Teksten met één of twee zoekwoorden zijn echter niet meer zo effectief als eerder. Het lijkt er zelfs op dat Google deze teksten afstraft. Kwaliteit en inhoud is belangrijker geworden dan het aantal zoekwoorden in een tekst.

Neem daarom alleen teksten en pagina’s op in uw website die iets toevoegen aan uw website. Links van en naar irrelevante websites worden door Google alleen maar bestraft.

Algoritme

Google heeft bepaald welke elementen belangrijk zijn voor een website. Op basis daarvan moet jij dus werken, want Google is nou eenmaal de grootste zoekmachine. Er zijn verschillende punten waar u op moet letten. Het algoritme verandert ook continue; het wordt doorontwikkeld, zodat het weer beter wordt.

Content en context

Veel website-eigenaren plaatsen vooral veel teksten op hun website. Google vindt teksten belangrijk en bovendien wordt u beter gevonden met teksten. Máár, wat veel website-eigenaren vergeten is dat andere inhoud (content) minstens zo belangrijk is. Foto’s, filmpjes en dergelijke vallen volgens Google ook allemaal onder ‘content’. Post daarom regelmatig ook afbeeldingen en video’s en zorg ervoor dat deze ook geoptimaliseerd zijn voor Google. Dat betekent onder andere het toevoegen van ALT-tags en afbeeldingen en bovendien mogen de afbeeldingen niet te groot zijn (in bytes).

Deel uw website logisch in

Niet alleen de inhoud is belangrijk voor uw website. Een logische indeling helpt uw bezoekers om door uw website te navigeren en daarom hecht Google hier ook veel waarde aan. Check daarom de belangrijkste pagina’s van uw website en stel uzelf daarbij de volgende vragen:

  1. Is het duidelijk wat de bezoeker kan doen op deze pagina?
  2. Zijn alle call-to-action knoppen daadwerkelijk klikbaar en linken ze naar de juiste pagina?
  3. Begrijp ik, zonder voorkennis, waar ik heen moet op deze pagina?
  4. Is het doel van de pagina duidelijk?
  5. Heb ik irrelevante links naar andere websites als ‘no-follow’ aangemerkt?
  6. Passen de kopjes van de tekst goed bij de alinea? Is het relevant genoeg?

Aan de hand hiervan kunt u nagaan of de pagina’s goed zijn. U kunt ook een derde persoon vragen om naar uw website te kijken, bij voorkeur iemand uit uw doelgroep. Misschien kijkt hij/zij heel anders tegen uw website aan dan uzelf!

Laadtijd

Goede inhoud en een logische indeling is erg belangrijk aan uw website, maar ook de laadtijd van uw website is erg belangrijk. Een snel werkende site heeft uiteraard de voorkeur boven een langzame website.

Responsive design

In 2016 hoeven we het eigenlijk niet meer te zeggen, maar het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat uw website goed werkt op zowel PC, tablet als smartphone. Steeds meer mensen zoeken snel informatie op via een smartphone. Zorg er daarom voor dat uw website goed werkt op mobieltjes, zodat u daarmee óók hoog in de zoekresultaten komt.

We helpen u graag!

Hulp nodig bij het optimaliseren van uw website? We helpen u graag!