Meer halen uit uw webshop

Een webshop openen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. U kunt het laten maken of zelf een webshop in elkaar zetten. Er komen daardoor ook steeds meer webshops online. Een nadeel is de grote concurrentie online, maar met behulp van deze zeven tips kunt u het beste eruit halen.

1. Search Engine Optimization (SEO)

Een webshop kan nog zo mooi zijn, maar zonder bezoekers schiet u er helemaal niets mee op. U kunt daarom werken aan SEO: het verbeteren van uw zoekresultaten in de zoekmachines, zoals Google en Bing. Sommige producten worden niet alleen op uw webshop aangeboden, maar ook op die van de concurrent. U kunt daarom ook eens experimenteren met Search Engine Advertising (SEA).

2. Onderscheidend vermogen

Een zoveelste webshop die er hetzelfde uitziet of geen duidelijke USP’s heeft (Unique Selling Points) zal zich niet onderscheiden. U dient zich daarom echt te onderscheiden van uw concurrenten. Waarom moet een klant bij producten of diensten aanschaffen en niet bij de concurrent? Kunt u een snelle levertijd garanderen? Heeft u een goede service? Krijgt u klant kortingen bij het aanschaffen van meerdere producten of diensten? Heeft u simpelweg de laagste prijs? Wat uw onderscheidende vermogen ook is: noem het duidelijk op uw website.

3. Houd het overzichtelijk

Een overzichtelijke website is ontzettend belangrijk. Het mag niet vol zitten met allerlei banners, plaatjes en andere onoverzichtelijke items. Het zal uw bezoekers alleen maar afschrikken in plaats van dat ze iets gaan kopen. Zorg er daarom voor dat uw webshop een duidelijke structuur heeft en zorg ervoor dat een zoekfunctie prominent aanwezig is. Veel online shoppers gebruiken de zoekfuncties van een webshop om te zoeken naar producten.

4. Levertijd

Als u belooft dat uw producten binnen 24 uur kan leveren, moet u dit ook echt doen. Er is niets irritanter dan lang wachten op uw producten. Beloof daarom geen dingen die u niet kunt waarmaken. Als u de exacte levertijd niet kan garanderen, kunt u altijd aangeven dat het bijvoorbeeld 1-3 dagen duurt.

5. FAQ-pagina

Een FAQ-pagina kan bijzonder handig zijn. Bezoekers kunnen op deze pagina kijken en direct antwoorden vinden voor hun vragen. U heeft dan uw bezoekers niet alleen meteen geholpen, maar u hebt er ook geen werk meer van. U krijgt daardoor minder e-mails en die tijd kunt u weer spenderen aan het verbeteren van uw website.

6. Bied degelijke service aan

Een goede klantenservice kost misschien de nodige tijd, maar dit levert alleen maar meer klanten op. Goed behandeld worden vindt men belangrijk. Tevreden klanten komen ook gewoon sneller terug naar uw webshop en zullen het misschien ook aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen.

7. Hanteer voldoende betalingsmogelijkheden

Verschillende mensen willen op verschillende manieren kunnen betalen. Vooral iDeal is erg in trek bij de Nederlanders, maar zorg ook voor andere betalingsmogelijkheden, zoals creditcard, PayPal, acceptgiro en MisterCash.