Zo haalt u meer uit uw Instagram-campagne

Instagram is ontzettend populair. Het aantal gebruikers stijgt iedere dag en ook het aantal bedrijven dat actief is op het platform stijgt. Als u echt wilt opvallen met uw bedrijf, zult u zich moeten onderscheiden van andere bedrijven. In dit artikel leest u over de verschillende trends op het gebied van Instagram-campagnes.

1) Augmented Reality

Augmented Reality biedt nieuwe mogelijkheden. Marketeers kunnen producten virtueel in de woonkamer tonen. In het voorjaar kon dit al, maar het wordt nu steeds populairder. Er zijn verschillende gezichtsfilters mogelijk op het platform.

In 2017 konden er alleen nog maar maskers via de selfie-cam worden gemaakt. Echter zullen er in 2018 nog meer veel meer functies bijkomen. Bereid u alvast voor!

2) Instagram Stories

De Instagram Story is in korte tijd erg populair geworden. U kunt op verschillende manieren uw publiek bereiken. U kunt ervoor kiezen om een eigen marketingcampagne op te zetten, waarbij u de content zelf maakt. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om gesponsorde content te maken. U betaalt er dan voor om getoond te worden tussen de reguliere accounts.

De gesponsorde advertenties duren maximaal 15 seconden. Het is dan ook erg belangrijk dat de stories indrukwekkend zijn. De call-to-action moet duidelijk zijn en gebruikers moeten enthousiast raken.

3) Centennials

Centennials is een belangrijke groep voor uw marketingcampagne. Dit zijn jongeren die in 2020 40 procent van de consumentenmarkt bevatten. Het is daarom belangrijk om u nu al te verdiepen in deze groepen. Monitor hun interesses en bekijk welke influencers zij volgen.

4) Instagram shopping

Op het gebied van shopping blijft Facebook de koploper. Echter wordt Instagram ook steeds populairder. Gebruikers zijn gewend om alleen beelden te zien en met aantrekkelijke productfoto’s kunt u meer halen uit uw Instagram-campagne.

5) Native advertising

Native advertising is een vorm van reclame waarbij online media op een gewoon item lijkt, maar waar wel een link zichtbaar is naar de adverteerder. Dit wordt steeds populairder. In 2020 zal dit met 156 procent gegroeid zijn, afgaande op verscheidene onderzoeken. Het wordt ook veelal ingezet om de betrokkenheid van een consument te maximaliseren. Men klikt minder snel weg, als zij niet direct zien dat het een advertentie is.

Instagram heeft reeds een update ingevoerd op het platform: tegenwoordig komt er te staan welke berichten gesponsord zijn en welke niet. Zo kunnen consumenten nog wel gemakkelijk het onderscheid zien.

6) Livestream-functie

Als aanvulling van de Instagram Stories is ook de livestream-functie populair. Door live te gaan krijgen volgende gebruikers direct een melding en kunnen zij direct gaan kijken. Als er iets belangrijks is, kunt u dat live tonen aan uw volgers. Eventueel kunt u volgers ook vragen stellen en deze beantwoorden.

7) Beelden en foto’s van gebruikers

Het kan ook leuk zijn om gebruikers te vragen om beelden en foto’s. Als u bijvoorbeeld kleding verkoopt, kunt u dragers vragen om foto’s op te sturen in ruil voor een prijs of kortingscode. Zo toont u dat anderen het merk dragen en zodoende kunt u meer content creëren met de drager in de hoofdrol.

Wilt u ook graag beter scoren op Instagram? Bekijk onze dienstverlening social media marketing. Wellicht kunnen wij eens vrijblijvend een bakje koffie met u drinken.