Het Twitter-algoritme verandert

Twitter had ooit een tijdlijn op chronologische volgorde. Sinds 2016 heeft het platform echter een algoritme geïntroduceerd. Tweets worden nu, net als berichten op Facebook en Instagram, gesorteerd op relevantie. Het Twitter-algoritme verandert nu, dus welke gevolgen heeft dat voor nu voor uw (bedrijfs)account? U leest het in dit artikel.

Veel bedrijven zetten Twitter niet (meer) in. Het wordt minder populair en u bereikt steeds minder mensen. Niet alleen omdat mensen het niet meer zoveel gebruiken, ook omdat het Twitter-algoritme veranderd is. Twitter kan echter wel degelijk nog toegevoegde waarde hebben voor uw merk. Media en influencers komen namelijk samen op het platform en om die reden kunt u uw doelgroep bereiken. Het is dus ook vooral afhankelijk van uw branche of dit voor uw bedrijf interessant is.

Interactie op Twitter

Het platform vindt interactie belangrijk. Want: hoe meer interactie, hoe interessanter uw tweet schijnbaar is. Interessante tweets komen weer hoger in het Twitter-algoritme. Interactie kunt u zoveel mogelijk zelf proberen te verhogen. Zo kunt u uw tweet retweeten met uw eigen persoonlijke account en kunt u relaties vragen om het ook te retweeten. Zodoende kunt u weer hoger in de tijdlijn komen te staan.

Liever kwaliteit

Eigenlijk geldt het voor alle social media: kwaliteit gaat boven kwantiteit. U kunt er beter voor kiezen om interessante tweets te plaatsen, die vaak worden geretweet, dan minder interessante tweets in grote hoeveelheden. Denk daarom eerst goed naar over de content die u plaatst met uw (bedrijfs)account, voordat u het plaatst. Hoe hoger het engagement met volgers is, hoe hoger u in de tijdlijn komt te staan.

Popular articles

In 2017 lanceerde het platform Popular Articles. Gebruikers kunnen hier zoeken naar interessante tweets, die vaak geretweet zijn. Diegenen die interessante tweets plaatsen, krijgen dus ook extra bereik omdat ze in deze sectie worden getoond.

Wilt u ook graag (beter) inspelen op de meest recente ontwikkelingen van Twitter? Ons team helpt u graag met social media marketing. Neem gerust contact met ons op en we drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.