Snelheid website steeds belangrijkere factor voor vindbaarheid

De zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo, vinden snelheid van een website steeds belangrijker. Een snelle website is immers een gebruiksvriendelijke website. Zorg er daarom voor dat u dat op orde hebt.

Het nieuwe algoritme van Google

Google liet eerder al weten dat snelheid een steeds belangrijkere factor wordt. De Page Speed Update van Google zal vanaf juli actief zijn. Dat zal vooral mobiele zoekresultaten ‘raken’. De helft van alle zoekopdrachten is tegenwoordig op mobiel. Om die reden is het dus ook belangrijk om een een snelle website te hebben.

Als we spreken over zoekmachineoptimalisatie, tellen natuurlijk ontzettend veel factoren mee. Is het nu belangrijker om iets minder functies te hebben, om er zodoende voor te zorgen dat de website écht snel is?

Het belangrijkste doel van Google is gebruikers van informatie voorzien. De kwaliteit van die informatie staat altijd nog voorop. Echter vindt Google het ook belangrijk dat deze informatie op een goede manier getoond wordt. Dat betekent ook een mobiele website die snel laadt.

Heeft u al een relatief snelle website, welke laadt onder de twee seconden? Dan treft de Page Speed Update uw website niet. Het gaat namelijk alleen om écht trage websites. Laadt uw website allesbehalve snel? Dan is het belangrijk om daaraan te werken.

Het belang van een snelle website

Een snelle website is niet alleen belangrijk voor hoge zoekresultaten. Ook bezoekers vinden het een belangrijke factor. Veel bezoekers geven namelijk aan de website te verlaten, indien deze erg traag is.

Om die reden is het belangrijk om de performance van uw website te meten. Dat gaat vaak verder dan een simpel rapportje van PageSpeed Insights van Google. Het optimaliseren van de gehele gebruikservaring kan nog een flinke klus zijn.

Wat loopt u mis met een trage website?

Volgens Google zorgt een slome website voor een verhoogd bouncepercentage. Ook kan een trage website zorgen voor minder conversie. Gemiddeld gezien kost dat maar liefst zeven procent conversie, als we Kissmetrics mogen geloven. Daarmee behaalt u dus mogelijk een lagere omzet, indien u een webshop runt.

Website toe aan een update?

Wilt u uw website graag zien van een gebruiksvriendelijke update? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een uitgebreid rapport voor u met actiepunten. Daar kunt u vervolgens zelf mee aan de slag, maar wij kunnen dat uiteraard ook voor u uitvoeren.

Vindt u dit ook een interessant blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met uw zakelijke relaties.