Slim gebruikmaken van social media: vier handige tips

Veel bedrijven maken gebruik van social media. Echter is er daardoor ook steeds meer concurrentie in deze markt. Goed onderscheiden van andere bedrijven is erg belangrijk. Wilt u graag slim gebruikmaken van social media? Lees dan onze tips.

1. Voor welke platforms kiest u?

Er zijn ontzettend veel kanalen waar u uit kunt kiezen. U kunt met uw bedrijf een LinkedIn-pagina aanmaken, een Facebook-pagina aanmaken, een Instagram-feed aanmaken of een Twitter-account openen. Ook kunt u als bedrijf gebruikmaken van Snapchat. Het is belangrijk dat u actueel blijft én met zoveel accounts is het wel flink bijhouden geblazen. Dat is natuurlijk prima als u 100 medewerkers heeft, maar als u alleen werkt wordt dat al gauw lastig.

Denk daarom altijd goed na over uw doelgroep. Bestaat uw achterban niet uit jongeren? Of is het aantal slechts beperkt? Dan hoeft u bijvoorbeeld geen Snapchat aan te maken. Ook Twitter wordt steeds minder populair onder jongeren. Instagram is daarentegen juist erg populair onder jongeren. Facebook is geschikt voor iedere leeftijd. Denk er daarom goed over na.

2. Doelen stellen: ga niet alleen voor de likes

Veel ondernemingen kiezen ervoor om gewoonweg veel likes te scoren. Interactie op social media is altijd goed, want daardoor wordt u ook hoger getoond in de feed. Echter is het wel belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken. Wat heeft u aan likes van jongeren als u zich veelal op ouderen richt? Stel daarom doelen en ga niet alleen voor de likes.

3. Wat vindt uw doelgroep leuk?

In de marketingwereld werkt het nu eenmaal zo: toon wat uw doelgroep leuk vindt. Zodoende wordt hun interesse gewekt en gaan zij ook daadwerkelijk reageren. Men zoekt in dit geval de interactie op en dat is wat u als bedrijf wilt. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat zij uw dienst(en) of product(en) afnemen. Dat moet altijd het einddoel zijn.

Pas de content aan, indien u meerdere kanalen gebruikt. Als u dezelfde video met exact dezelfde tekst plaatst op Facebook, Instagram en Twitter zal dat al gauw vervelen bij uw achterban. Echte fans volgen uw bedrijf via meerdere kanalen. Zorg er daarom ook voor dat zij andere content zien op de verschillende kanalen. Dan blijft het voor de fan ook interessant om uw onderneming op al die verschillende kanalen te blijven volgen.

4. Reageren uw fans? Reageer ook op hen!

Plaatst een fan een reactie op uw Facebook-post? Dan is het ook belangrijk dat u de interactie aangaat. Probeer een gesprek te starten of bedank hen voor hun bijdrage. Social media staat immers voor communiceren: dus doe dat ook!

Hulp nodig met uw marketingcampagne?

Wilt u ook graag slim gebruikmaken van social media, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben een gespecialiseerd team met social media marketeers die u graag tot dienst staan. Kom gerust bij ons op bezoek voor een vrijblijvend bakje koffie.