SEO verbeteren met behulp van Google Search Console

In Nederland en België is Google veruit de populairste zoekmachine. Het is daarom van groot belang dat uw website goed gevonden wordt in Google. U dient daarom de wensen van juist deze zoekmachine te (blijven) volgen. Google Search Console kan u daarbij helpen.

De grootste zoekmachine doorzoekt vrijwel alle websites op het internet regelmatig om de inhoud te begrijpen. Elke website die toegankelijk is voor de zoekgigant wordt bekeken. De meest relevante resultaten worden dan geplaatst in de zoekresultaten. Google Search Console is een gratis programma dat helpt bij het verbeteren van de zoekresultaten van uw website. Het programma is voorzien van een uitgebreide set tools die u kunt gebruiken.

1. Zoektermen inzien

Search Console biedt informatie over het zoekverkeer van uw website. Dit geeft een handig inzicht in de zoekwoorden waar uw website op gevonden wordt. U kunt ook zien hoe vaak u op dat zoekwoord bent gevonden.

Het handige hieraan is, is dat uw dus ook kunt checken welke pagina’s niet goed gevonden worden. U kunt die informatie gebruiken om verschillende elementen van die pagina aan te passen. U kunt de tekst op de pagina veranderen en de pagina een andere omschrijving of titel meegeven.

2. Problematiek oplossen

Search Console geeft ook problemen aan. Kritische meldingen worden per e-mail gemeld en minder spannende meldingen vindt u alleen in de Search Console. In grote lijnen geeft de zoekgigant aan wat u kunt verbeteren zodat u uw site verder kunt optimaliseren.

3. Technische feedback

Als laatste belangrijke punt geeft Search Console ook technische feedback op uw website. Als u bijvoorbeeld nog geen mobiele website hebt, zal Google dat aangeven. Als u geen mobiele website hebt dan rankt uw site minder hoog in de mobiele zoekresultaten.

Al met al is Google Search Console een ontzettend handige tool, die helpt om uw site verder te optimaliseren. Dit is van grote invloed op de zoekresultaten.

Hulp nodig?

Wilt u aan de slag met Search Console, maar vindt u de tool nog een beetje omslachtig? We helpen u graag met het installeren en bijwerken. We waarborgen uw posities in de zoekresultaten en geven graag vrijblijvend advies.