De reactieassistent op Facebook: de ideale marketingtool

Veel bedrijven maken gebruik van social media en vooral Facebook is erg populair. Het platform biedt dan ook veel opties. Aangezien consumenten graag snel antwoord willen, staan bedrijven voor een steeds grotere uitdaging. Gelukkig introduceerde Facebook de reactieassistent. Hiermee kunnen ook kleinere bedrijven snel antwoorden.

Stel uw chatbot in

Alhoewel de reactieassistent al sinds begin 2016 beschikbaar is, zijn er toch nog weinig Facebookpagina’s die hier daadwerkelijk gebruik van maken. Het is daarmee nog een gemiste kans voor veel bedrijven. U kunt de reactieassistent namelijk eenvoudig instellen en het onderscheidt uw bedrijf van anderen. Daarnaast kunt u ook buiten openingstijden reageren.

Stel een Messenger-groet in

Als iemand de chat opent, kunt u alvast een groet instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen: ‘’Hallo (naam), kunnen we u ergens mee helpen? Laat het ons weten en we reageren zo spoedig mogelijk!’’. U kunt het daarmee ook persoonlijk maken door (naam) in te voeren.

Automatische reactie instellen

Binnen de reactieassistent is het mogelijk om een automatische reactie in te stellen. Als iemand bijvoorbeeld een vraag heeft, kunt u automatisch beantwoorden met: ‘’Hallo (naam), bedankt voor uw bericht. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.’’

De persoon in kwestie weet dan dat hij of zij gehoord wordt. De automatische reactie mag maximaal 250 karakters lang zijn: dat is ook meer dan genoeg als korte reactie. Een automatisch antwoord komt natuurlijk altijd iets minder persoonlijk over dan een ‘echt persoon’. Echter is het wel een fijne oplossing, indien u een kleine onderneming runt. Dan kunt u er niet als de kippen bij zijn, zoals de grotere bedrijven. De automatische reacties zijn dan ook maar zelden ingeschakeld bij grote organisaties.

Niet aanwezig? Stel een automatische reactie in

De bovenstaande reactie is te versturen wanneer u wel aanwezig bent. Bent u afwezig, omdat uw kantoor of winkel bijvoorbeeld gesloten is? Dan kunt u ook een reactie geven bij afwezigheid. Daarvoor dient u de periode van een reactie in te stellen voor deze momenten. U kunt bijvoorbeeld buiten kantoortijden instellen dat u en uw medewerkers momenteel niet aanwezig zijn.

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw sociale campagnes? Onivu helpt u graag met social media marketing.