Online geld verdienen, hoe pakt u dat aan?

Er zijn veel verschillende manieren hoe u online geld kunt verdienen. U kunt filmpjes plaatsen op YouTube, enquêtes invullen of meedoen aan spaarprogramma’s. Alhoewel menig YouTuber veel geld verdient is dat niet voor iedereen weggelegd. Een webshop beginnen is wellicht een uitkomst. U kunt een webshop namelijk runnen zonder zelf voorraad te hebben. U kunt een webshop beginnen of basis van affiliate of op basis van dropshipping: online geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk. We leggen beide definities uit.

Affiliate webshop

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. U kunt bijvoorbeeld producten of banners van een ander bedrijf op uw website zetten. Als iemand klikt op een banner of een product wordt de bezoeker doorverwezen naar de andere website. Als de bezoeker daar dan vervolgens een product bestelt verdient u een bepaalde commissie. De commissies lopen uiteen van enkele procenten tot tientallen procenten. Het maximale wat u er uit kunt halen is doorgaans 15% van de verkoopprijs. Enkele bekende affiliateprogramma’s zijn Tradetracker, Daisycon en Zanox.

Dropshipping webshop

Online geld verdienen kan ook prima met een dropshipping webshop. Bij dropshipping verkoopt u ook andermans producten, maar worden de producten verkocht onder uw bedrijfsnaam. Als iemand een product bestelt op uw webshop, plaatst u de order bij uw leverancier. De leverancier verstuurt het pakketje rechtstreeks naar uw klant met uw afzendergegevens. Indien de klant niet tevreden is, stuurt de klant het pakketje dan ook terug naar jou. Het nadeel van dropshipping is dat uw leverancier de producten doorgaans niet retour neemt. Het grote voordeel van dropshipping is dat de marges ook veel hoger zijn dan bij een affiliate webshop. Het hangt sterk af van het type producten, maar erotische producten hebben tot wel 200% marge. Dat zijn ook nog eens artikelen die men liever niet in de winkel koopt, maar bij voorkeur online.

Online geld verdienen zonder voorraad

Het voordeel van bovenstaande methodes is dat uzelf geen voorraad hebt of nodig bent. Dat scheelt ontzettend in de productie- en voorraadkosten. Ook hoeft u zelf geen producten in te kopen, omdat de leverancier dit al voor u doet.

Meer weten over de mogelijkheden?

Ook online geld verdienen? Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van dropshipping of affiliate marketing? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee.