Meer engagement op Instagram? Volg deze tips!

Instagram is hot én niet zomaar. Het populaire social media platform is innovatief en wordt volop ingezet als marketingkanaal door bedrijven. Hoe verkrijgt u meer engagement op Instagram? Volg deze tips!

1) Leeftijd van Instagrammers

Uit onderzoek is gebleken dat de grootste groep actieve Instagrammers tussen de 18 en 29 jaar zijn (55 procent). De tweede groep bestaat uit 30- tot 49-jarigen (33 procent). Over het algemeen zijn het vrouwen die vooral actief zijn op het platform. Als uw doelgroep vrouwen zijn, kan Instagram een goed kanaal zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of zij binnen de leeftijdsgroep vallen.

In 2012 werd Instagram opgekocht door Facebook. De socialmediagigant koos ervoor om maar liefst 12.000 jongeren en jongvolwassenen te interviewen. Aan de hand van deze interviews werd het duidelijk wat men graag wilde zien in hun Instagram-feed. Daar kwamen vervolgens een aantal aanbevelingen uit. Deze kunt u direct toepassen op uw eigen zakelijke Instagram-account.

Zorg voor unieke content

Uit het onderzoek bleek vooral dat goede content belangrijk is. Daarbij is het vooral belangrijk dat onderscheid wordt gemaakt ten opzichte van de concurrentie. Het is goed om een mix te maken van eigengemaakte content én ‘ingezonden’ content. Door ingezonden content te plaatsen, kunnen gebruikers meedenken én dat vinden veel consumenten leuk.

Kwalitatief materiaal

Foto’s die wazig zijn, zijn simpelweg niet aantrekkelijk. Zorg daarom voor kwalitatief materiaal. Bent u op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens het Instagram-account van Nikon Nederland. Dit account staat vol met prachtige en originele foto’s.

2) Plaats regelmatig op Instagram

Uit onderzoek blijkt dat berichten méér likes opleveren op het moment dat er dagelijks wordt geplaatst. U kunt dus beter iedere dag kwalitatieve content plaatsen, in plaats van een keer per week. Dat kan nog weleens druk worden. Zorg er echter wel voor dat het unieke content is, anders kan het verstandiger zijn om toch minder te posten. Spam uw volgers niet met onzinnig materiaal.

3) Moment van plaatsen

Over het algemeen kunt u het beste tussen 5 en 6 uur ’s middags een foto plaatsen op Instagram. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit het meest effectief is.

4) Gebruik vierkante video’s

Niet alleen op Facebook worden video’s steeds populairder: ook op Instagram is het een logische ontwikkeling. Video’s groeien steeds meer op het platform en daarom kan het leuk zijn om regelmatig af te wisselen. Grotere merken, zoals Coca Cola, plaatsen met enige regelmaat al video’s én zijn zien goede resultaten. Ook de KLM experimenteert volop met video’s op hun kanaal.

5) Ondertiteling en tags

Tot slot is het belangrijk om een goede ondertiteling te gebruiken. Houd deze op maximaal 125 karakters, zodat de tekst niet wordt afgekapt door Instagram. Heeft u toch meer karakters nodig? Dan is het belangrijk om de belangrijkste punten direct te melden. Daarnaast is het gebruiken van hashtags ook belangrijk: extra bereik en het kan tevens relevant zijn. Zet deze hashtags altijd achteraan.

Experimenteer!

Meer engagement op Instagram is ook een kwestie van testen en bijsturen. Bekijk hoe uw volgers reageren op de geplaatst berichten en probeer eens aan de slag te gaan met de bovenstaande tips. Als u meer engagement op Instagram wilt, is testen en analyseren vooral erg belangrijk.

Kunt u wel enige hulp gebruiken met uw social media accounts? Bekijk dan onze dienstverlening social media marketing! We drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.