LinkedIn voor bedrijven

Social media wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Met een goed doordachte strategie kan het ook veel opleveren. Ook LinkedIn is een populair platform voor bedrijven. In de praktijk worden vaak belangrijke punten vergeten. In dit artikel leest u daarom over drie praktische tips om uw bedrijfspagina beter in te richten op LinkedIn.

1) Een bedrijfspagina

Als u als bedrijf LinkedIn wilt inzetten, is een bedrijfspagina onmisbaar. Dit is het visitekaartje van uw organisatie. Deze is geheel gratis te maken. Zorg in ieder geval voor de volgende elementen:

  • Zorg ervoor dat er een duidelijke bedrijfsomschrijving is. Wat doet het bedrijf, wat is de unieke oplossing en wat voor type klanten heeft het bedrijf? Ook de contactgegevens mogen natuurlijk niet ontbreken.
  • Zorg voor mooie graphics. Kies voor een opmaatgemaakte achtergrondafbeelding die relevant is aan uw bedrijf. Dit is een van de eerste elementen die een bezoeker ziet en daarom ook erg belangrijk.
  • Laat medewerkers hun functie binnen de onderneming vermelden. Als dat goed is gebeurd, zal het bedrijfslogo ook verschijnen op hun profiel. De medewerker wordt op die manier gekoppeld aan het bedrijf. Laat uw medewerkers ook uw bedrijf volgen, zodat het ook op die manier op hun profiel verschijnt.
  • Zorg tot regelmatig voor nieuwe en relevante content.

2) Professioneel profiel van medewerkers

Als medewerker een professioneel profiel hebben, draagt dat ook bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf.

  • Kies voor een aantal achtergrondafbeeldingen die medewerkers kunnen gebruiken voor hun persoonlijke profiel.
  • Zorg voor een persoonlijke foto, met allemaal dezelfde setting. Dan hebben uw verschillende medewerkers een consistent profiel.
  • Laat medewerkers hun profiel vullen met relevante bedrijfsinformatie, eventueel met ondersteuning van een video.
  • Zorg voor een korte en duidelijke bedrijfsomschrijving die elke medewerker kan toevoegen aan zijn of haar profiel.

LinkedIn blijft natuurlijk persoonlijk, dus dring het uw medewerkers niet op. Het hoeft natuurlijk niet.

3) Marketing & sales

Marketing en sales liggen erg dichtbij elkaar. Marketingcampagnes kunnen salesactiviteiten namelijk erg beïnvloeden. Goede marketingcontent draagt ook bij aan meer sales. Zorg daarom voor een goede contentmarketingstrategie.

Meer weten over LinkedIn voor bedrijven én wat het kan betekenen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord.