Instagram Shopping: zo werkt het in 7 stappen

Instagram is onder jongeren erg populair. In eerste instantie waren de marketingmogelijkheden binnen het platform beperkt. Sinds de overname van Facebook zijn er echter zaken gewijzigd. Zo biedt Instagram Shopping goede mogelijkheden.

Instagram Shopping

Zoals gezegd is Instagram tegenwoordig onderdeel van Facebook. Via een Facebook-bedrijfspagina had u al langer de mogelijkheid om shopping-advertenties aan te maken. Dat werkt nu ook zo voor dit sociale platform. Er is namelijk een zogeheten feed-koppeling mogelijk. Dat zorgt voor bredere marketingmogelijkheden.

1. Zorg voor een zakelijk account

Als u gebruik wilt maken van Instagram Shopping, is het belangrijk dat u een zakelijk account heeft. Binnen de app kunt u simpelweg op het instellingen-icoontje klikken. Vervolgens kunt u klikken op ‘overstappen op bedrijfsprofiel’. In slechts enkele stappen is het account omgezet naar een zakelijk account. Tevens dient u een zakelijke Facebook-bedrijfspagina te hebben.

2. Maak een Facebook-shop aan

Met behulp van uw Facebook-bedrijfspagina kunt u een Facebook-shop aanmaken. Via WordPress en WooCommerce is er zelfs een externe plugin beschikbaar, waarmee u de producten live kan synchroniseren. Facebook stelt als vereiste dat de bezoeker direct naar de productpagina wordt gestuurd en hier ook direct zijn of haar product kan afrekenen. Daarmee worden algemene landingpagina’s dus niet geaccepteerd door het platform.

3. Check de mobiele versie van uw webshop

Instagram wordt vrijwel uitsluitend bekeken via de mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk om de pagina’s ook uw smartphone te controleren. Is uw website nog niet goed geoptimaliseerd voor smartphones? Dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk in orde maakt.

4. Koppel de Facebook-feed aan uw Instagram-account

In stap vier kunt u uw Instagram-account koppelen aan de feed. Het is belangrijk dat u gebruikmaakt van de laatste Instagram-versie. Check daarom in de App of Play Store u daarover beschikt. Ga vervolgens in uw Instagram-account naar instellingen > bedrijfsinstellingen > winkelen. Als u deze opent, kunt u de producten toevoegen aan uw Instagram-account.

5. Activeer uw winkeltabblad

Sinds kort heeft Instagram de winkel-optie toegevoegd aan de interface. Hieronder kunt u een overzicht genereren van de verschillende foto’s, met links die verwijzen naar uw producten.

6. Alles is meetbaar

Instagram was sowieso al goed meetbaar. Gelukkig geldt dat ook voor Instagram Shopping. In de statistieken kunt u namelijk precies zien hoe vaak uw producten zijn bekeken. Tevens kunt u bekijken hoe vaak er op een betaallink is geklikt. Zo kunt u gemakkelijk meten wat wel of niet populair is onder de doelgroep.

7. Speciale content voor social media gebruikers

U bent nu aardig op met het maken van een goede Instagram feed. Echter is het ook belangrijk dat de fans naar uw toekomen. Dat kan bijvoorbeeld door speciale pagina’s te maken op social media. Een pagina waar mensen door geïnspireerd worden bijvoorbeeld. Zorg niet alleen voor foto’s en productteksten, maar wees creatief. Daarmee haalt u consumenten pas écht over.

Hulp nodig met Instagram Shopping?

Wilt u graag een kwalitatieve Instagram Shopping campagne opzetten? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan. We drinken graag een bakje koffie met u.