Indruk maken met uw merk

Wilt u écht het verschil maken met uw merk? Dan moet het authentiek en persoonlijk zijn. Er is een moordende concurrentie, dus hoe zorgt u ervoor dat u écht onderscheidend bent?

Voer de dialoog met uw klanten

Om persoonlijk te kunnen zijn, is het belangrijk dat u met uw merk een dialoog voert met de consumenten: niet alleen offline, maar ook online. Beantwoord dus ook vragen als deze worden gesteld via de mail of via social media. Door belangstelling te geven aan uw klanten, wordt u merk beter gewaardeerd.

Geef waarde aan uw merk

Om het vertrouwen van consumenten te kunnen winnen, is het belangrijk dat u waarde toevoegt aan het leven van de consument. Beide partijen, zowel merk als consument, profiteren op die manier van de ‘relatie’. Zo plaatst Gintique regelmatig blogs met leuke recepten.

Betrokkenheid

Consumenten vinden inspraak altijd fijn. Daarom kan het soms ook leuk zijn om uw consumenten daadwerkelijk inspraak te geven, via onder andere social media. Zo kunt u tegenwoordig polls starten op Facebook en Instagram en kunt u vragen naar de mening van klanten. Dat zorgt voor een verhoogde betrokkenheid.

Snel communiceren

De grotere webshops hebben tegenwoordig een ontzettend snelle reactietijd. Zo krijgt u al binnen 30 minuten reactie op social media van onder andere de populaire webshop Coolblue. Ook binnen een uur krijgt u reactie op uw mail. Dat is natuurlijk wat consumenten willen. Lukt dat u niet? Installeer dan een reactieassistent op social media, zodat consumenten wel direct reactie krijgen.

Analyseer en stuur bij

Data van consumenten is ontzettend handig. Het geeft precies weer wat consumenten wel óf juist niet fijn vinden. Met behulp van data kunt u uw communicatie persoonlijker maken én bijsturen. Daarnaast kunt u data gebruiken om in te spelen op (maatschappelijke) trends en ontwikkelingen.

Gebruik een krachtig CRM

Een goed CRM draagt ook bij aan een beter merk. U weet namelijk precies welke toezeggingen er zijn geweest én dan kunt u zich daar ook goed aan houden. Dat verstrekt de relatie met de klant en zo maakt u indruk met uw merk.

Investeer in de relatie met de klant

Als afsluiter: blijf altijd investeren in de relatie met de klant. Het is net als een échte relatie. Blijf leuke dingen voor elkaar doen.

Wilt u ook graag indruk maken met uw merk? Wij denken graag met uw mee. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. We nemen zo spoedig mogelijk contact met op.