Goed gevonden worden in Google? Volg dit stappenplan

Goed vindbaar zijn in Google vereist wel enige kennis. Soms is het lastig om dit allemaal zelf te doen, maar het is zeker niet onmogelijk. Met behulp van dit handige stappenplan wordt u óók een expert.

1. Start met een webanalyse

Als u al maandenlang (of misschien zelfs al wel jarenlang) bezig bent met hetzelfde project, kan het maar zo zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Een algemene websiteanalyse kan dan erg verstandig zijn. Kijk daarom vooral naar de volgende punten:

Techniek:

  • Hoe is de laadsnelheid? Test dit eventueel met Pingdom Tools of Google Page Speed Insights.
  • Is de website ‘crawlbaar’?
  • Klopt de URL-structuur?
  • Heeft de website ook broken links?

Inhoud:

  • Is mijn WordPress-thema duidelijk?
  • Staan de belangrijke zoekwoorden op de website?
  • Is iedere pagina voorzien van een metatitel en –omschrijving?

Autoriteit:

  • Is mijn backlinkprofiel op orde?
  • Verlies ik niet te veel links?
  • Verwijzen er schadelijke links naar mijn website?

2. Start wéér een zoekwoordenonderzoek

SEO is een langetermijnstrategie en is een gebed zonder einde. Het kan lang duren voordat u daadwerkelijk hoge posities behaalt met uw website. Als u deze eenmaal hebt behaald, is het nog eens de kunst om dit te behouden. Bovendien kan het zoekvolume of bepaalde trefwoorden toenemen of juist afnemen.

Consumenten gaan steeds op zoek naar nieuwe zoektermen. Daarom is het soms belangrijk om bepaalde zoekwoorden te vervangen. Dat kunt u inzien met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Ga continu op zoek naar nieuwe zoektermen en breng deze statistieken in kaart met behulp van Google Analytics.

Met behulp van Google Search Console, via ‘zoekanalyse’, kunt u inzien op welke zoekwoorden de website nu wordt gevonden. Concentreer ook eens op nieuwe zoekwoorden.

3. Een backlinkprofiel

In- en uitgaande links zijn ontzettend belangrijk voor uw website. Alhoewel linkbuilding zeker niet de leukste taak is, is het wel iets wat moet gebeuren. Het is echter belangrijk om goed op te blijven letten: zorg voor een natuurlijk backlinkprofiel. Dat betekent links van relevante websites. Zo nu en dan hoeft een backlink niet helemaal relevant te zijn, want dat houdt het ook juist natuurlijk. Doet u dat te vaak, dan zal Google uw website lager ranken. Dat heeft directe gevolgen op de vindbaarheid in de zoekmachine.

4. Gebruik waardevolle content

Heeft u ooit content gebruikt voor een foldertje of een flyer en heeft dit nog nooit online gestaan? Gebruik deze informatie dan om uw website te vullen! Update uw website dan ook zo nu en dan met content. Bekijk ook eens naar oude blogs: staat hier nu onjuiste informatie in, omdat het toen nog wel trending was? Maar nu niet meer? Vervang content!

SEO uitbesteden?

Wilt u graag goed gevonden worden in Google, maar houdt u het liever bij je kerntaken van uw onderneming? Besteed SEO dan uit! Ons team helpt u graag. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. We drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.

Vindt u dit ook een interessant blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met uw zakelijke relaties.