Een geofilter maken op Snapchat? Zo werkt het!

In de Verenigde Staten was het al een tijdje mogelijk: een geofilter maken op Snapchat. Gelukkig is het dan ook eindelijk in België en Nederland gelanceerd. Via de app kunt u gemakkelijk een ontwerp aanmaken voor bijvoorbeeld uw verjaardag of een zakelijk event.

Waarom een geofilter op Snapchat?

Met een geofilter op Snapchat kunt u uw foto’s en video’s opleuken met een laagje. Dat kan op een specifiek plek, zoals bijvoorbeeld je woon- of kantooradres. Daardoor heeft ook vrijwel iedere stad of dorp tegenwoordig een leuke, persoonlijke filter. Dat maakt het erg persoonlijk, waardoor ook steeds meer mensen de app gaan en blijven gebruiken. U kunt dus zelfs rondom uw verjaardag een persoonlijke filter aanmaken.

Hoe werkt het?

De app maakt het erg eenvoudig om een eigen geofilter te maken. Van tevoren kunt u alvast kiezen uit vooraf ingestelden thema’s, sjablonen of ontwerpen. Dat kan u verder vervolgens personaliseren door eigen tekst, stickers en/of bitmoji’s toe te voegen. De bitmoji’s zijn de virtuele poppetjes die een Snapchat-gebruiker moeten voorstellen.

Met behulp van het volgende stappen kunt u ook een geofilter maken op Snapchat:

  • Open de app en klik op uw bitmoji (in de linkerbovenhoek);
  • Klik op het tandwiel om de instellingen te openen, druk vervolgens op ‘Geofilters op aanvraag’.
  • Ontwerp uw eigen unieke ontwerp;
  • Betaal uw ontwerp via de in-app aankopen;
  • Verzend het ontwerp, zodat Snapchat het goed kan keuren.

Over het algemeen keurt de app de filter binnen een werkdag. De kosten hangen samen met de oppervlakte: hoe groter de oppervlakte, hoe duurder het wordt. De minimale ‘geofence’ is 1.800 m2. De maximale grootte is maar liefst 450.000 m2. Een persoonlijke filter kunt u al vanaf 7 euro aanschaffen.

Interessant voor bedrijven?

Het is natuurlijk leuk om een persoonlijke filter aan te maken tijdens een verjaardag. Echter liggen hier natuurlijk ook mogelijkheden voor bedrijven. De persoonlijke filters zijn echter zeer beperkt: u zult altijd vast blijven zitten aan een bepaalde opmaak. Het is dus niet zo dat u een eigen logo kunt oplopen, welke verwerkt kan worden in de filter. Als u dat echter wilt, kunt u contact opnemen met Snapchat. In samenspraak met hen wordt er dan een business geofilter gemaakt.

Een persoonlijke filter is echter al een unieke kans om gezien te worden. Stel: u bent met uw bedrijf bij een beurs, hoe leuk is het dan als u hiervoor een filter heeft aangemaakt? Passanten kunnen uw filter gebruiken en deze delen met hun vrienden en familie op de app. Op die manier heeft u een groot bereik en dat draagt positief bij aan de naamsbekendheid van uw merk. Op die manier staat u én vooral uw bedrijf weer goed op de kaart.

Ook als u bijvoorbeeld een speciaal event heeft, zoals bijvoorbeeld een jubileum is een filter natuurlijk een aanrader: ‘slager De Vries bestaat 25 jaar’. Er zijn daarmee genoeg aanleidingen om het maar eens te proberen. De investering is relatief laag en dat kunt u er snel weer uithalen.

Wat doen concurrenten?

Snapchat was altijd al uniek: men had de stories die na 24 uur weer verdwenen. Zowel Instagram als Facebook namen deze functies over. Hoe lang zal het duren, voordat de concurrenten deze optie ook overnemen? Het is altijd gissen, maar het zal waarschijnlijk wel gebeuren. Wij vinden echter dat Snapchat erg uniek in haar soort is én vinden deze functie ook erg leuk.

Meer weten over social media marketing? Neem gerust contact met ons op. Wanneer gaat u een geofilter maken op Snapchat?