Eigen webshop beginnen? 7 Handige tips

Veel ondernemers vragen zich het af: een eigen webshop beginnen, of toch niet? Als u écht een goed idee hebt kan het natuurlijk een groot succes worden. Met deze handige tips vergroot u dat succes alleen maar.

Registreer een uniek domeinnaam

Een professionele uitstraling begint bij het registeren van een goed domeinnaam. Bij een domeinnaam kun u bovendien e-mail adressen aanmaken (als u het juiste pakket hebt bij een domeinnaam of hostingpartij). Zo komt u betrouwbaar en professioneel over. U kunt vrije domeinnamen checken op vrijwel elke website waar u hosting kunt afnemen of domeinnamen kunt kopen.

Blijf binnen uw eigen niche

U kunt van alles aanbieden op uw webshop, maar u bent nog geen gigant zoals bol.com. Start daarom vooral gewoon met een niche. U begint bijvoorbeeld met alleen smartphonehoesjes en later kun u eventueel altijd nog uitbreiden met hoesjes voor een tablet of een laptop. Focus eerst op uw core business! Amazon begon immers ook met het verkopen van boeken.

Bepaal uw doelgroep

Het is altijd verstandig om uw doelgroep van te voren te bepalen. Dan kunt u later uw webshop daarop inrichten. Ook uw marketingactiviteiten kunt u focussen op een bepaalde doelgroep. Een eigen webshop beginnen is niet zomaar iets, dus maak hier wel een goede stap mee.

Schakel een expert in

Een eigen webshop beginnen begint u niet helemaal alleen. Voor sommige elementen van een E-commerce webwinkel kun u beter een expert inschakelen. Denk hierbij aan het ontwerp van uw website, de technische realisatie van uw website en tot slot het marketingverhaal van uw website. We helpen u graag daar graag mee; u staat niet alleen!

Geduld

Geduld is een belangrijke factor! Een eigen webshop beginnen is namelijk niet direct rendabel. U moet eerst investeren, verkopen en uiteindelijk komt het geld u tegemoet. Maar heb in het begin vooral veel geduld.

Betrouwbare afbeeldingen

Veel webshops gebruiken standaard afbeeldingen van de fabrikant. Ons advies: niet doen! Betrouwbare afbeeldingen zorgen automatisch voor meer verkopen. Hierop bezuinigen is daarom ook een no go! Als u zelf niet de kennis in huis hebt om goede foto’s te maken, huur dan een goede fotograaf in.

Marketing

Een product verkoopt zich niet zomaar. U dient daarom een stukje marketing toe te passen op uw website. Ooit gehoord van de termen SEO en SEA? Of linkbuilding? Dat zijn de marketingtermen waar het allemaal mee begint! Als u eenmaal klanten hebt kunt u ook e-mail marketing toepassen of checken waar u conversie laat liggen.

Eigen webshop beginnen?

Eigen webshop beginnen en u kunt wel wat hulp gebruiken? Wij van Onivu helpen u maar al te graag. Met een team van copywriters, marketeers, designers en webdevelopers kunnen we u bij elke tak van sport helpen. Vraag een vrijblijvende offerte op!