Affiliate website opzetten (Tips!)

Steeds meer mensen mengen zich in affiliate marketing. Geld verdienen op basis van een commissie van producten van anderen. Een affiliate website opzetten is niet zo moeilijk, maar het verkopen van andermans producten kan op zichzelf best moeilijk zijn. Wat kunt u beter wel doen en wat kunt u beter niet doen? U leest het in dit artikel.

Een affiliate website is een kanaal om affiliate marketing op te ontplooien. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. U promoot een product en op het moment dat een consument dat product koopt ontvangt u een commissie over het verkoopbedrag.

De kracht van affiliate marketing is dat het blijft doorlopen. Of u nu slaapt, eet of op Aruba woont: het blijft maar doorgaan, als u het goed doet.

Tip 1: Begin met een degelijk onderzoek

Zomaar ‘out of the blue’ een affiliate website opzetten is geen goed idee. Hier moet u natuurlijk wel goed over nadenken. U moet iets beginnen waar veel mensen naar zoeken. U kunt hiervoor gebruik maken van onder andere Google Keyword Planner en Google Trends. Deze twee tools geven aan hoeveel er gezocht wordt op bepaalde zoekwoorden. Uiteraard zijn er ook concurrenten die dit doen, dus houd daar ook rekening mee.

Tip 2: Gebruik WordPress als basis

WordPress is de marktleider als het gaat om CMS (Content Management Systeem). Als u zelf geen website kunt bouwen kunt u een thema aanschaffen. Binnen een half uur heeft u WordPress en een thema geïnstalleerd en kunt u al aan de gang. Indien u product feeds wilt gebruiken kunt u WP AllImport kopen. Verder zijn er nog miljoenen plugins die uw website kunnen verbeteren.

Tip 3: Verkoop uw product

Schrijf teksten op uw website die de producten ook echt verkopen. Converterende teksten dus! Kopieer daarbij geen anderen, maar wees origineel in uw teksten. Google hecht veel waarde aan unieke teksten en straft websites die teksten kopiëren van andere websites.

Tip 4: Zorg voor links naar uw website

Eén van de belangrijkste items van uw website is dat er voldoende links naar uw website gaan (linkbuilding). De beste links bestaan uit;

  • Websites met een hoge pagerank;
  • Websites met een hoge autoriteit (PA/DA);
  • Verwant aan uw website;
  • Weinig links naar andere websites.

Vraag andere websites of u een link mag plaatsen op hun website. U kunt er ook voor kiezen om naar Sitedeals.nl te gaan en daar een ABC-linkruil toe te passen op uw website. U kunt ook een kwalitatieve link kopen, maar het kopen van backlinkpakketten is niet aan te raden. 5.000 links voor een paar euro is heel erg slecht en de kans dat u een Google penalty krijgt is groter dan daadwerkelijk ranken in Google.

Tip 5: Doorzettingsvermogen

Levert het na vijf weken nog steeds niets op? Blijf vooral doorzetten. Veel mensen stoppen er na een korte periode alweer mee, omdat het niet rendabel is. Een affiliate website heeft gewoon tijd nodig. Het is niet gelijk morgen al rendabel. Ons advies: blijf doorzetten en het geld komt vanzelf wel!