AdWords (SEA) of SEO? Waar kies ik voor?

Gaat u zich vooral richten op Google AdWords of toch op betere vindbaarheid in de zoekmachines? Een keuze maken hoeft natuurlijk niet, maar als u niet altijd evenveel tijd hebt voor diverse onlinemarketingwerkzaamheden kan het natuurlijk logisch zijn om een keuze te maken. Hieronder leest u over de voor- en nadelen van AdWords en SEO.

De voordelen van Google AdWords

Google AdWords biedt een aantal haarscherpe voordelen. Hoe goed of slecht u uw SEO ook heeft ingericht, Google AdWords garandeert een hoge (geadverteerde) positie in de zoekresultaten. Zo kunt u zelfs met bepaalde zoekwoorden van de concurrent boven hen komen te staan. De betaalde resultaten worden immers geplaatst boven de organische resultaten.

Daarnaast biedt Google AdWords de mogelijkheid om advertentie-extensies aan te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een adres weergeven en openingstijden tonen. Ook kunt u extra sitelinks-advertenties plaatsen onder uw advertentie.

De nadelen van Google AdWords

Natuurlijk kent Google AdWords ook een aantal nadelen. Zo is het op bepaalde zoektermen zeer kostbaar. Wel kunt u direct inzien wat de kosten per klik zijn. Als u dat wegzet tegen het aantal sales dat u maakt, kunt u berekenen of het voor uw website uit kan. Op die manier houdt u wel grip op de kosten.

Door hier wel goed op te letten, kunt u ook efficiënter gebruikmaken van Google AdWords. Daarnaast kunt u een bepaald budget instellen. Zodra dit op is, stopt de campagne ook. Verkeer genereren is dan pas weer mogelijk, zodra u het budget weer invoert.

ads

De voordelen van SEO en bloggen

Bloggen brengt geen directe kosten met zich mee. Wel kost het ontzettend veel tijd om dit systematisch bij te houden. Met een gerichte strategie kunt u er echter voor zorgen dat u op bepaalde zoektermen hoog in de zoekresultaten scoort. De bezoeker komt op die manier vanzelf wel op uw website terecht. Het grote voordeel daarvan is, is dat de bezoeker al geïnteresseerd is in uw dienstverlening. Daarmee kunt u ook gemakkelijker sales maken.

Met bloggen helpt u bovendien de andere pagina’s op uw domein. Kwalitatieve, relevante en vooral ook waardevolle blogs met unieke content kunnen een goede toevoeging zijn op uw website. Goed blogs worden door Google dan ook beloond met hogere posities in de zoekresultaten. Er wordt namelijk meer autoriteit toegekend aan uw domeinnaam.

Daarnaast blijven de resultaten zichtbaar, zolang u uw domeinnaam behoudt. Een blog is daarmee een eenmalig investering. Als u geen Google AdWords-campagne heeft lopen, blijft de blog altijd nog zichtbaar en blijft dit ook verkeer genereren.

Zorg altijd voor informatie dat nog jaren relevant is. Zo weet u zeker dat u daar nog jarenlang profijt van hebt.

De nadelen van SEO en bloggen

Wilt u beginnen met bloggen? Dan is het belangrijk dat u een goede strategie inzet. Er zijn talloze websites en daarmee ook talloze blogs. U zult zich dus echt moeten onderscheiden, wilt u boven die andere websites komen. Kleinere partijen kunnen daarom ook beter gericht schrijven op kleinere zoekwoorden met een lager zoekvolume. Grote partijen laten dat namelijk liever voor wat het is. Daar maakt u nog een goede kans om bovenaan te komen.

Daarnaast is het belangrijk dat u de tekst SEO-gericht schrijft. Als dat niet het geval is, zal het immers ook weinig verkeer opleveren.

Google AdWords (SEA) of SEO?

Wilt u direct resultaat zien? Dan is Google AdWords een goede oplossing. Door uw campagne te optimaliseren kunt u steeds meer sales maken tegen een steeds scherper tarief. Als u meer geld verdient aan Google AdWords dan dat het u kost, is het natuurlijk altijd een aantrekkelijke optie.

Op lange termijn kunt u echter beter kiezen voor bloggen. Het levert immers duurzame resultaten op, waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben. Het kost wellicht tijd om hier een goede strategie voor op te zetten, maar op lange termijn kunt u daar flink van profiteren.

Onze tip: zet beide strategieën in en kies voor een gezonde mix.

Hulp nodig met uw campagne?

Wilt u graag advies op maat van een van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. We drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.

Vindt u dit ook een interessant nieuwsartikel? Deel dit blogbericht dan op social media met uw zakelijke relaties.