4 trends voor social advertenties in 2018

Social media is erg populair. Niet alleen jongeren maken er veel gebruik van, maar ook dertigers, veertigers, vijftigers en zelfs senioren maken er gebruik van. De algoritmes van zowel Facebook als Instagram zorgen ervoor dat het steeds moeilijker wordt ‘om ertussen te komen’ als bedrijf. Met enkel organische content is het moeilijk om altijd relevant te blijven. In dit artikel beschrijven wij daarom 4 trends voor social advertenties in 2018. Zo blijft u scoren onder je doelgroep, ook in het nieuwe jaar.

Lokaal adverteren

Lokaal adverteren is ontzettend populair op Facebook. Dat is niet zo vreemd, want over het algemeen doen de meeste bedrijven zaken met de ‘lokale bevolking’. Immers gaat u niet naar de frietzaak van vijftig kilometer verderop. Door lokaal te adverteren brengt u online en offline bij elkaar. In eerste instantie was het alleen mogelijk om dit via Google te implementeren, maar nu zorgt ook Facebook voor een uitgebreide functie. Lokaal adverteren is beschikbaar in verschillende varianten, waaronder winkelbezoekadvertenties.

Met behulp van deze advertenties kunt u het winkelbezoek stimuleren. Als iemand in de buurt is, en behoort tot de relevante doelgroep voor die advertentie, wordt deze getoond in de tijdlijn. Facebook weet uiteraard exact waar uw bedrijf zich bevindt, maar weet ook precies waar een gebruiker zich bevindt. Dat is ook de reden waarom de winkelbezoekadvertenties erg populair worden. De functie werd gelanceerd in 2017, maar verwacht wordt dat in 2018 steeds meer winkels deze functie gaan gebruiken.

Social winkelen

Social winkelen is ook steeds populairder geworden. Op onder andere Instagram, Facebook en Pinterest is het mogelijk om een shop aan te maken. Zij kunnen deze artikelen aanklikken en in de winkelwagen stoppen. Vervolgens worden zij dan doorgeleid naar de afrekenpagina en hier kunnen zij hun artikelen direct afrekenen. Op Pinterest is het zelfs al mogelijk om de artikelen direct af te rekenen. Voor WordPress in combinatie met WooCommerce zijn er ook automatische Facebook-koppelingen. De producten en voorraad worden live gesynchroniseerd en daarmee heeft u er geen omkijken meer naar. Een trend die u niet mag missen.

Gintique shop social winkelen

Producten bestellen via social media

Gepersonaliseerde marketing

U kunt er ook voor kiezen om uw marketingboodschappen te personaliseren op een bepaalde gebruiker. ‘Vroeger’ was dit nog niet denkbaar: u plaatste namelijk een advertentie in de krant en dat was voor het brede publiek. Doordat gebruikers van social media precies aangeven hoe zij heetten, wat hun leeftijd is, waar zij wonen en welke interesses zij hebben is het ook gemakkelijker geworden om marketinguitingen te personaliseren. Met behulp van deze onlinedata kan er namelijk gepersonaliseerd worden en kan dit op de juiste momenten getoond worden. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de bestelgeschiedenis. Als een consument bijvoorbeeld al eerder Nike schoenen heeft gekocht, is de kans groot dat zij vaker producten van Nike kopen. Tegenwoordig komen er daarom ook advertenties tevoorschijn met een gehele Nike trainingspak, eventueel inclusief een video.

Als u hiermee aan de slag wilt, is het echter wel noodzakelijk dat je data inkoopt. Zonder belangrijke data, waaronder veel bezochte pagina’s, klikpaden en eerdere aankopen is het lastig om te bepalen welke klanten daadwerkelijk interesse zouden hebben in zo’n combideal. De ROI (return on investment) ligt echter vaak ook veel hoger. Dat heeft ermee te maken, omdat de consument al eens eerder een dergelijke schoen van Nike online heeft gekocht. De conversie is daarmee gemiddeld ook maar liefst 20%.

Snapchat als marketingmiddel

Snapchat was in 2016 het snelst groeiende social media platform. Daar waar Twitter steeds minder populair werd, zag Snapchat haar gebruikers groeien. De zogeheten stories maakten de app erg populair. Na een aantal seconden is het niet meer mogelijk om een Snapchat te bekijken. Vooral de story-functie was erg populair. De grote concurrenten van de app zagen dit natuurlijk ook en hebben de functie min of meer gekopieerd. Deze functie werd namelijk ook ingevoerd op Instagram en Facebook. Op Snapchat kun je bijvoorbeeld exclusieve kortingscodes lanceren. Als gebruikers omhoog swipen in de advertentie, kunnen zij deze kortingscodes vervolgens gebruiken op de website. Daarmee kun je gebruikers stimuleren om de website te bezoeken. Daarnaast biedt Snapchat ook de mogelijkheid tot gesponsorde (geo)filters. Door een grappig beeld te maken, willen gebruikers dat vaak delen op social media. Daarmee verwerft u naamsbekendheid.

Afsluiting

Dit zijn volgens ons de vier belangrijkste trends in 2018. Houd er echter rekening mee: social advertenties blijven zich ontwikkelen. Houd er rekening mee dat u niet altijd de juiste conversie uit uw advertentie haalt. Daarom is het belangrijk om altijd te testen op meerdere platformen. Wat voor effect heeft een video en wat voor effect heeft een afbeelding? Wat gebeurt er als u alleen tekst gebruikt en wat nou als u eens uw doelgroep aanpast? Er zijn talloze mogelijkheden, maar het is belangrijk dat u de marketinginstrumenten ook goed inzet. Meten is weten!

Hulp nodig met social advertenties?

Wilt u graag gericht social advertenties aanmaken voor uw doelgroep? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken met diverse gespecialiseerde marketeers die u kunnen ondersteunen in het gericht adverteren op social media.