4 Marketingtips om uw merk in de markt te zetten

Als ondernemer bent u niet alleen bezig met uw eigen onderneming. U heeft ook te maken met concurrenten van uw dienst of product. U dient u daarom goed te onderscheiden van de rest. Dat kan lastig zijn, want uw merk in de markt zetten is nog niet zo gemakkelijk. In dit artikel geven we vier handige marketingtips.

1. Businessdomein bepalen

U kunt uzelf niet richten op alles en iedereen; dan wordt het een grote chaos. Het is daarom raadzaam dat u uw businessdomein bepaalt. Stel hierbij uw kernaanbod af op de markt. Als hovenier moet u laten zien dat u goed bent in tuinieren en het aanleggen van sierbestrating of vijvers. Dat aanbod is breed genoeg. Als u ook nog de badkamer voor iemand installeert is het voor de consument moeilijk om te zien waar u precies in gespecialiseerd bent.

2. Doelgroep bepalen

Uw doelgroep bepalen is ook een ontzettend belangrijke stap. Als hovenier in Luik zult u uw potentiële klanten vooral opzoeken in dezelfde provincie. U zult niet zo gauw naar West-Vlaanderen reizen om daar aan de slag te gaan. Voor een webbouwer is dat doorgaans een ander verhaal; dat kan sneller over de computer worden geregeld. Probeer een voorkeurspositie in te nemen bij uw potentiële klanten.

3. Wees uniek

Concurrenten staan continue om de hoek. Die wilt u juist uit de weg gaan. Probeer daarom een eigen identiteit voor uw bedrijf te ontwikkelen. Zorg daarbij voor een goede huisstijl en een krachtig plan. Hoe gaat u meerwaarde bieden ten opzichte van uw concurrenten aan uw potentiële klanten?

4. (Laat) een website bouwen!

Die prachtige huisstijl die u laat ontwikkelen dient terug te komen in uw website. Op uw website kunt u zoveel handige informatie kwijt voor uw (potentiële) klanten. De eerder genoemde hovenier kan zijn voorgaande werk van de tuinen van Luik in zijn portfolio plaatsen en de webbouwer plaatst zijn gemaakte websites in zijn portfolio. Ook kunt u recensies en allerlei handigheidjes kwijt op uw website.