Blog

Bel me terug

Goed gevonden worden in Google? Volg dit stappenplan

Goed vindbaar zijn in Google vereist wel enige kennis. Soms is het lastig om dit allemaal zelf te doen, maar het is zeker niet onmogelijk. Met behulp van dit handige stappenplan wordt u óók een expert.

1. Start met een webanalyse

Als u al maandenlang (of misschien zelfs al wel jarenlang) bezig bent met hetzelfde project, kan het maar zo zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Een algemene websiteanalyse kan dan erg verstandig zijn. Kijk daarom vooral naar de volgende punten:

Techniek:

  • Hoe is de laadsnelheid? Test dit eventueel met Pingdom Tools of Google Page Speed Insights.
  • Is de website ‘crawlbaar’?
  • Klopt de URL-structuur?
  • Heeft de website ook broken links?

Inhoud:

  • Is mijn WordPress-thema duidelijk?
  • Staan de belangrijke zoekwoorden op de website?
  • Is iedere pagina voorzien van een metatitel en –omschrijving?

Autoriteit:

  • Is mijn backlinkprofiel op orde?
  • Verlies ik niet te veel links?
  • Verwijzen er schadelijke links naar mijn website?

2. Start wéér een zoekwoordenonderzoek

SEO is een langetermijnstrategie en is een gebed zonder einde. Het kan lang duren voordat u daadwerkelijk hoge posities behaalt met uw website. Als u deze eenmaal hebt behaald, is het nog eens de kunst om dit te behouden. Bovendien kan het zoekvolume of bepaalde trefwoorden toenemen of juist afnemen.

Consumenten gaan steeds op zoek naar nieuwe zoektermen. Daarom is het soms belangrijk om bepaalde zoekwoorden te vervangen. Dat kunt u inzien met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Ga continu op zoek naar nieuwe zoektermen en breng deze statistieken in kaart met behulp van Google Analytics.

Met behulp van Google Search Console, via ‘zoekanalyse’, kunt u inzien op welke zoekwoorden de website nu wordt gevonden. Concentreer ook eens op nieuwe zoekwoorden.

3. Een backlinkprofiel

In- en uitgaande links zijn ontzettend belangrijk voor uw website. Alhoewel linkbuilding zeker niet de leukste taak is, is het wel iets wat moet gebeuren. Het is echter belangrijk om goed op te blijven letten: zorg voor een natuurlijk backlinkprofiel. Dat betekent links van relevante websites. Zo nu en dan hoeft een backlink niet helemaal relevant te zijn, want dat houdt het ook juist natuurlijk. Doet u dat te vaak, dan zal Google uw website lager ranken. Dat heeft directe gevolgen op de vindbaarheid in de zoekmachine.

4. Gebruik waardevolle content

Heeft u ooit content gebruikt voor een foldertje of een flyer en heeft dit nog nooit online gestaan? Gebruik deze informatie dan om uw website te vullen! Update uw website dan ook zo nu en dan met content. Bekijk ook eens naar oude blogs: staat hier nu onjuiste informatie in, omdat het toen nog wel trending was? Maar nu niet meer? Vervang content!

SEO uitbesteden?

Wilt u graag goed gevonden worden in Google, maar houdt u het liever bij je kerntaken van uw onderneming? Besteed SEO dan uit! Ons team helpt u graag. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. We drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.

Vindt u dit ook een interessant blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met uw zakelijke relaties.

Posted in | No Comments »

Snelheid website steeds belangrijkere factor voor vindbaarheid

De zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo, vinden snelheid van een website steeds belangrijker. Een snelle website is immers een gebruiksvriendelijke website. Zorg er daarom voor dat u dat op orde hebt.

Het nieuwe algoritme van Google

Google liet eerder al weten dat snelheid een steeds belangrijkere factor wordt. De Page Speed Update van Google zal vanaf juli actief zijn. Dat zal vooral mobiele zoekresultaten ‘raken’. De helft van alle zoekopdrachten is tegenwoordig op mobiel. Om die reden is het dus ook belangrijk om een een snelle website te hebben.

Als we spreken over zoekmachineoptimalisatie, tellen natuurlijk ontzettend veel factoren mee. Is het nu belangrijker om iets minder functies te hebben, om er zodoende voor te zorgen dat de website écht snel is?

Het belangrijkste doel van Google is gebruikers van informatie voorzien. De kwaliteit van die informatie staat altijd nog voorop. Echter vindt Google het ook belangrijk dat deze informatie op een goede manier getoond wordt. Dat betekent ook een mobiele website die snel laadt.

Heeft u al een relatief snelle website, welke laadt onder de twee seconden? Dan treft de Page Speed Update uw website niet. Het gaat namelijk alleen om écht trage websites. Laadt uw website allesbehalve snel? Dan is het belangrijk om daaraan te werken.

Het belang van een snelle website

Een snelle website is niet alleen belangrijk voor hoge zoekresultaten. Ook bezoekers vinden het een belangrijke factor. Veel bezoekers geven namelijk aan de website te verlaten, indien deze erg traag is.

Om die reden is het belangrijk om de performance van uw website te meten. Dat gaat vaak verder dan een simpel rapportje van PageSpeed Insights van Google. Het optimaliseren van de gehele gebruikservaring kan nog een flinke klus zijn.

Wat loopt u mis met een trage website?

Volgens Google zorgt een slome website voor een verhoogd bouncepercentage. Ook kan een trage website zorgen voor minder conversie. Gemiddeld gezien kost dat maar liefst zeven procent conversie, als we Kissmetrics mogen geloven. Daarmee behaalt u dus mogelijk een lagere omzet, indien u een webshop runt.

Website toe aan een update?

Wilt u uw website graag zien van een gebruiksvriendelijke update? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een uitgebreid rapport voor u met actiepunten. Daar kunt u vervolgens zelf mee aan de slag, maar wij kunnen dat uiteraard ook voor u uitvoeren.

Vindt u dit ook een interessant blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met uw zakelijke relaties.

Posted in | No Comments »