Blog

Bel me terug

Influencer marketing: het werkt met deze 6 tips!

Als u samenwerkt met influencers, heeft u de mogelijkheid om erg dichtbij uw doelgroep te komen. Zij willen de boodschap dan ook maar al te graag ontvangen. Het kan wellicht iets positiefs zijn voor uw merk of bedrijf. In dit artikel leest u over zes verschillende tips met betrekking tot influencer marketing: het werkt écht.

1. Leg marketingbudget opzij voor influencer marketing

Marketing kost altijd geld. Daar kunnen we helaas niet om heen. Dat is niet anders voor influencer marketing. Er gaat iemand tijd insteken en dat kost sowieso geld. Heeft u slechts een beperkt budget voor je marketingactiviteiten? Dan kunt u ook alternatieven overwegen. Zo kunt u bijvoorbeeld iets anders waardevols reserveren. Verkoopt u toffe horloges? Misschien wil de influencer zelf wel eentje… U kunt het proberen.

2. Gebruik Instagram

Instagram is hét medium dat u kunt gebruiken voor influencer marketing. Dit wordt momenteel gebruikt voor de meeste (betaalde) samenwerkingen. Er zijn veel jongeren actief op het platform en veel van hen gebruiken de app dagelijks. De samenwerking is laagdrempelig en het resultaat is meetbaar.

3. Hoeveel bereik heeft de influencer?

Het is ook belangrijk om te weten hoeveel bereik uw influencer heeft. In principe bestaat deze uit drie ‘lagen’:

Micro-influencer: deze influencer heeft maximaal een paar duizend volgers en zijn of haar content wordt nu net een aansprekend. De influencer heeft nog weinig commerciële ervaring en zal naar alle waarschijnlijkheid weinig vragen.

Influencer: deze influencer laat haar content steeds vaker viral gaan. Ook andere influencers en bedrijven nemen contact met hem of haar op. Regelmatig krijgt de influencer gratis producten opgestuurd. Hij of zij heeft enkele tienduizenden volgers.

Top-influencer: deze personen zijn inmiddels al BN’er geworden. Er hangt een flink prijskaartje aan een promo-actie. Met ruim honderdduizenden volgers biedt het natuurlijk wel een hoog bereik. Via een agentschap kunt u een promotie regelen.

4. Type samenwerkingen

Heeft u een geschikte partner gevonden? Dan kunt u in principe op twee manieren met diegene samenwerken. Bedenk van tevoren welke samenwerking u wilt aangaan:

Campagnematige samenwerking: dit betreft een eenmalige samenwerking. Vooral leuk als u net een nieuw product hebt geïntroduceerd.

Langetermijnsamenwerking: dit betreft een langdurig samenwerkingsverband. Dit maakt het verhaal veel geloofwaardiger. Als u verder kijkt dan een eenmalige samenwerking, kunt u uw concurrenten voor zijn.

5. Geloofwaardigheid is belangrijk

Het is belangrijk dat uw verhaal écht overkomt. Natuurlijk doen de influencers het niet voor niets. Echter is het ook belangrijk dat zij achter het product staan. Dan komt het zo natuurlijk mogelijk over.

6. Combineer online met offline

Tot slot is het belangrijk om online met offline te combineren. Als u binnenkort een event organiseert, is het natuurlijk maar al te leuk om uw influencers uit te nodigen. Ook betrokkenheid bij productontwikkeling en marktonderzoek is leuk. Door hen hier ook aandacht in te geven, volgen zij de ontwikkelingen. Daarmee wordt het verhaal geloofwaardiger en bovendien raken zij ook geïnteresseerder in het product.

Voor een van onze eigen merken maken wij ook veel gebruik van influencer marketing. Zo hebben wij bij Gintique een erg trouwe achterban!

Posted in | No Comments »

Indruk maken met uw merk

Wilt u écht het verschil maken met uw merk? Dan moet het authentiek en persoonlijk zijn. Er is een moordende concurrentie, dus hoe zorgt u ervoor dat u écht onderscheidend bent?

Voer de dialoog met uw klanten

Om persoonlijk te kunnen zijn, is het belangrijk dat u met uw merk een dialoog voert met de consumenten: niet alleen offline, maar ook online. Beantwoord dus ook vragen als deze worden gesteld via de mail of via social media. Door belangstelling te geven aan uw klanten, wordt u merk beter gewaardeerd.

Geef waarde aan uw merk

Om het vertrouwen van consumenten te kunnen winnen, is het belangrijk dat u waarde toevoegt aan het leven van de consument. Beide partijen, zowel merk als consument, profiteren op die manier van de ‘relatie’. Zo plaatst Gintique regelmatig blogs met leuke recepten.

Betrokkenheid

Consumenten vinden inspraak altijd fijn. Daarom kan het soms ook leuk zijn om uw consumenten daadwerkelijk inspraak te geven, via onder andere social media. Zo kunt u tegenwoordig polls starten op Facebook en Instagram en kunt u vragen naar de mening van klanten. Dat zorgt voor een verhoogde betrokkenheid.

Snel communiceren

De grotere webshops hebben tegenwoordig een ontzettend snelle reactietijd. Zo krijgt u al binnen 30 minuten reactie op social media van onder andere de populaire webshop Coolblue. Ook binnen een uur krijgt u reactie op uw mail. Dat is natuurlijk wat consumenten willen. Lukt dat u niet? Installeer dan een reactieassistent op social media, zodat consumenten wel direct reactie krijgen.

Analyseer en stuur bij

Data van consumenten is ontzettend handig. Het geeft precies weer wat consumenten wel óf juist niet fijn vinden. Met behulp van data kunt u uw communicatie persoonlijker maken én bijsturen. Daarnaast kunt u data gebruiken om in te spelen op (maatschappelijke) trends en ontwikkelingen.

Gebruik een krachtig CRM

Een goed CRM draagt ook bij aan een beter merk. U weet namelijk precies welke toezeggingen er zijn geweest én dan kunt u zich daar ook goed aan houden. Dat verstrekt de relatie met de klant en zo maakt u indruk met uw merk.

Investeer in de relatie met de klant

Als afsluiter: blijf altijd investeren in de relatie met de klant. Het is net als een échte relatie. Blijf leuke dingen voor elkaar doen.

Wilt u ook graag indruk maken met uw merk? Wij denken graag met uw mee. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. We nemen zo spoedig mogelijk contact met op.

Posted in | No Comments »