Blog

Bel me terug

Slim gebruikmaken van social media: vier handige tips

Veel bedrijven maken gebruik van social media. Echter is er daardoor ook steeds meer concurrentie in deze markt. Goed onderscheiden van andere bedrijven is erg belangrijk. Wilt u graag slim gebruikmaken van social media? Lees dan onze tips.

1. Voor welke platforms kiest u?

Er zijn ontzettend veel kanalen waar u uit kunt kiezen. U kunt met uw bedrijf een LinkedIn-pagina aanmaken, een Facebook-pagina aanmaken, een Instagram-feed aanmaken of een Twitter-account openen. Ook kunt u als bedrijf gebruikmaken van Snapchat. Het is belangrijk dat u actueel blijft én met zoveel accounts is het wel flink bijhouden geblazen. Dat is natuurlijk prima als u 100 medewerkers heeft, maar als u alleen werkt wordt dat al gauw lastig.

Denk daarom altijd goed na over uw doelgroep. Bestaat uw achterban niet uit jongeren? Of is het aantal slechts beperkt? Dan hoeft u bijvoorbeeld geen Snapchat aan te maken. Ook Twitter wordt steeds minder populair onder jongeren. Instagram is daarentegen juist erg populair onder jongeren. Facebook is geschikt voor iedere leeftijd. Denk er daarom goed over na.

2. Doelen stellen: ga niet alleen voor de likes

Veel ondernemingen kiezen ervoor om gewoonweg veel likes te scoren. Interactie op social media is altijd goed, want daardoor wordt u ook hoger getoond in de feed. Echter is het wel belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken. Wat heeft u aan likes van jongeren als u zich veelal op ouderen richt? Stel daarom doelen en ga niet alleen voor de likes.

3. Wat vindt uw doelgroep leuk?

In de marketingwereld werkt het nu eenmaal zo: toon wat uw doelgroep leuk vindt. Zodoende wordt hun interesse gewekt en gaan zij ook daadwerkelijk reageren. Men zoekt in dit geval de interactie op en dat is wat u als bedrijf wilt. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat zij uw dienst(en) of product(en) afnemen. Dat moet altijd het einddoel zijn.

Pas de content aan, indien u meerdere kanalen gebruikt. Als u dezelfde video met exact dezelfde tekst plaatst op Facebook, Instagram en Twitter zal dat al gauw vervelen bij uw achterban. Echte fans volgen uw bedrijf via meerdere kanalen. Zorg er daarom ook voor dat zij andere content zien op de verschillende kanalen. Dan blijft het voor de fan ook interessant om uw onderneming op al die verschillende kanalen te blijven volgen.

4. Reageren uw fans? Reageer ook op hen!

Plaatst een fan een reactie op uw Facebook-post? Dan is het ook belangrijk dat u de interactie aangaat. Probeer een gesprek te starten of bedank hen voor hun bijdrage. Social media staat immers voor communiceren: dus doe dat ook!

Hulp nodig met uw marketingcampagne?

Wilt u ook graag slim gebruikmaken van social media, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben een gespecialiseerd team met social media marketeers die u graag tot dienst staan. Kom gerust bij ons op bezoek voor een vrijblijvend bakje koffie.

Posted in | No Comments »

Instagram Shopping: zo werkt het in 7 stappen

Instagram is onder jongeren erg populair. In eerste instantie waren de marketingmogelijkheden binnen het platform beperkt. Sinds de overname van Facebook zijn er echter zaken gewijzigd. Zo biedt Instagram Shopping goede mogelijkheden.

Instagram Shopping

Zoals gezegd is Instagram tegenwoordig onderdeel van Facebook. Via een Facebook-bedrijfspagina had u al langer de mogelijkheid om shopping-advertenties aan te maken. Dat werkt nu ook zo voor dit sociale platform. Er is namelijk een zogeheten feed-koppeling mogelijk. Dat zorgt voor bredere marketingmogelijkheden.

1. Zorg voor een zakelijk account

Als u gebruik wilt maken van Instagram Shopping, is het belangrijk dat u een zakelijk account heeft. Binnen de app kunt u simpelweg op het instellingen-icoontje klikken. Vervolgens kunt u klikken op ‘overstappen op bedrijfsprofiel’. In slechts enkele stappen is het account omgezet naar een zakelijk account. Tevens dient u een zakelijke Facebook-bedrijfspagina te hebben.

2. Maak een Facebook-shop aan

Met behulp van uw Facebook-bedrijfspagina kunt u een Facebook-shop aanmaken. Via WordPress en WooCommerce is er zelfs een externe plugin beschikbaar, waarmee u de producten live kan synchroniseren. Facebook stelt als vereiste dat de bezoeker direct naar de productpagina wordt gestuurd en hier ook direct zijn of haar product kan afrekenen. Daarmee worden algemene landingpagina’s dus niet geaccepteerd door het platform.

3. Check de mobiele versie van uw webshop

Instagram wordt vrijwel uitsluitend bekeken via de mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk om de pagina’s ook uw smartphone te controleren. Is uw website nog niet goed geoptimaliseerd voor smartphones? Dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk in orde maakt.

4. Koppel de Facebook-feed aan uw Instagram-account

In stap vier kunt u uw Instagram-account koppelen aan de feed. Het is belangrijk dat u gebruikmaakt van de laatste Instagram-versie. Check daarom in de App of Play Store u daarover beschikt. Ga vervolgens in uw Instagram-account naar instellingen > bedrijfsinstellingen > winkelen. Als u deze opent, kunt u de producten toevoegen aan uw Instagram-account.

5. Activeer uw winkeltabblad

Sinds kort heeft Instagram de winkel-optie toegevoegd aan de interface. Hieronder kunt u een overzicht genereren van de verschillende foto’s, met links die verwijzen naar uw producten.

6. Alles is meetbaar

Instagram was sowieso al goed meetbaar. Gelukkig geldt dat ook voor Instagram Shopping. In de statistieken kunt u namelijk precies zien hoe vaak uw producten zijn bekeken. Tevens kunt u bekijken hoe vaak er op een betaallink is geklikt. Zo kunt u gemakkelijk meten wat wel of niet populair is onder de doelgroep.

7. Speciale content voor social media gebruikers

U bent nu aardig op met het maken van een goede Instagram feed. Echter is het ook belangrijk dat de fans naar uw toekomen. Dat kan bijvoorbeeld door speciale pagina’s te maken op social media. Een pagina waar mensen door geïnspireerd worden bijvoorbeeld. Zorg niet alleen voor foto’s en productteksten, maar wees creatief. Daarmee haalt u consumenten pas écht over.

Hulp nodig met Instagram Shopping?

Wilt u graag een kwalitatieve Instagram Shopping campagne opzetten? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan. We drinken graag een bakje koffie met u.

Posted in | No Comments »

Nieuw Facebook-algoritme vermindert weergave pagina’s

Het zal er al een tijdje aan te komen, maar Facebook heeft de wijzigingen nu echt doorgevoerd. Het platform heeft het Facebook-algoritme aangepast, waardoor (bedrijfs-)pagina’s minder snel weergegeven worden in de tijdlijn.

Facebook heeft het via de officiële kanalen aangekondigd: het medium geeft voorrang aan berichten van familie en vrienden en dus niet meer aan pagina’s. Geleidelijk aan zult u dus merken dat u minder bereik heeft met uw Facebook-pagina. Aan publieke content wordt daarmee minder aandacht geschonken.

Op 31 december 2017 schreven we al over Facebook engagementbait: ook een ontwikkeling, waardoor het moeilijker wordt om snel en organisch zichtbaar te zijn als bedrijfspagina.

Wat zijn de gevolgen van het nieuwe Facebook-algoritme?

De social media gigant geeft het zelf al aan: pagina’s zullen minder snel te zien zijn in de tijdlijn. Dat heeft dus een direct gevolg: het bereik zal naar beneden gaan, met weer als gevolg dat u minder klikken op de links krijgt én daarmee minder bezoekers op uw website. Websites die leunen op verkeer via Facebook krijgen dus te maken met een enorme terugval. U zult er dus van alles aan moeten doen om uw pagina zo interessant mogelijk te houden. Dat vereist een degelijke strategie.

Betaalde berichten werken nog wel

Natuurlijk hebben pagina’s nog wel de mogelijk om te adverteren. Facebook wil immers geld verdienen en wellicht hopen zij door deze ontwikkeling juist meer te verdienen aan advertenties. Immers willen bepaalde pagina’s ook wel tegen betaling vooralsnog gezien worden.

Organisch zichtbaar worden, hoe begin ik?

Het is niet onmogelijk om nog steeds organisch zichtbaar te zijn. Wel wordt het moeilijker om een hoog bereik te behalen. Met behulp van deze tips kunt u er het beste van maken.

1. Zorg ervoor dat mensen uw content delen

Wilt u dat uw content gezien wordt op Facebook? Zorg er dan voor dat content deelbaar is. Als content waardevol is, willen mensen dat best wel delen op hun tijdlijn. Als mensen uw bericht delen, wordt het dus weer gezien. Tip: zorg ervoor dat mensen zich kunnen identificeren met de content. Daardoor verhoogt u de kans dat mensen het delen.

2. Zorg ervoor dat mensen gaan reageren

De beste content is content waar mensen op willen reageren. Het platform geeft zelf al aan dat interactie belangrijk is. Hoe meer mensen reageren op uw berichten, hoe interessanter uw content dus is. Met behulp van live-sessies kunt u bijvoorbeeld mensen direct vragen om live te reageren. U kunt ook direct een vraag beantwoorden. Verschillende politieke partijen, vloggers en bedrijven doen dit al regelmatig (en met succes).

3. Zorg ervoor dat volgers hun voorkeuren aanpassen

Gelukkig wordt niet alles bepaald door Facebook. Gebruikers van het platform kunnen namelijk ook zelf aangeven wat belangrijk is. Via nieuwsoverzicht > voorkeuren bewerken > geef aan van wie je het eerste berichten wilt zien is een handig functie. Als u daar kiest voor Onivu, ziet u onze posts altijd bovenaan.

Wilt u uw voorkeuren via de app op uw smartphone aanpassen? Navigeer dan via het hamburgermenu naar help en instellingen > voorkeuren voor nieuwsoverzicht > Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien.

Hulp nodig?

Social media marketing vereist veel fantasie. Dat is een vak apart. Wilt u graag hulp of advies voor uw social media strategie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend bakje koffie.

Vindt u dit ook een interessant nieuwsartikel? Deel dit blogbericht dan op social media met uw (zakelijke) relaties.

Posted in | No Comments »

Het Twitter-algoritme verandert

Twitter had ooit een tijdlijn op chronologische volgorde. Sinds 2016 heeft het platform echter een algoritme geïntroduceerd. Tweets worden nu, net als berichten op Facebook en Instagram, gesorteerd op relevantie. Het Twitter-algoritme verandert nu, dus welke gevolgen heeft dat voor nu voor uw (bedrijfs)account? U leest het in dit artikel.

Veel bedrijven zetten Twitter niet (meer) in. Het wordt minder populair en u bereikt steeds minder mensen. Niet alleen omdat mensen het niet meer zoveel gebruiken, ook omdat het Twitter-algoritme veranderd is. Twitter kan echter wel degelijk nog toegevoegde waarde hebben voor uw merk. Media en influencers komen namelijk samen op het platform en om die reden kunt u uw doelgroep bereiken. Het is dus ook vooral afhankelijk van uw branche of dit voor uw bedrijf interessant is.

Interactie op Twitter

Het platform vindt interactie belangrijk. Want: hoe meer interactie, hoe interessanter uw tweet schijnbaar is. Interessante tweets komen weer hoger in het Twitter-algoritme. Interactie kunt u zoveel mogelijk zelf proberen te verhogen. Zo kunt u uw tweet retweeten met uw eigen persoonlijke account en kunt u relaties vragen om het ook te retweeten. Zodoende kunt u weer hoger in de tijdlijn komen te staan.

Liever kwaliteit

Eigenlijk geldt het voor alle social media: kwaliteit gaat boven kwantiteit. U kunt er beter voor kiezen om interessante tweets te plaatsen, die vaak worden geretweet, dan minder interessante tweets in grote hoeveelheden. Denk daarom eerst goed naar over de content die u plaatst met uw (bedrijfs)account, voordat u het plaatst. Hoe hoger het engagement met volgers is, hoe hoger u in de tijdlijn komt te staan.

Popular articles

In 2017 lanceerde het platform Popular Articles. Gebruikers kunnen hier zoeken naar interessante tweets, die vaak geretweet zijn. Diegenen die interessante tweets plaatsen, krijgen dus ook extra bereik omdat ze in deze sectie worden getoond.

Wilt u ook graag (beter) inspelen op de meest recente ontwikkelingen van Twitter? Ons team helpt u graag met social media marketing. Neem gerust contact met ons op en we drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.

Posted in | No Comments »

Zo haalt u meer uit uw Instagram-campagne

Instagram is ontzettend populair. Het aantal gebruikers stijgt iedere dag en ook het aantal bedrijven dat actief is op het platform stijgt. Als u echt wilt opvallen met uw bedrijf, zult u zich moeten onderscheiden van andere bedrijven. In dit artikel leest u over de verschillende trends op het gebied van Instagram-campagnes.

1) Augmented Reality

Augmented Reality biedt nieuwe mogelijkheden. Marketeers kunnen producten virtueel in de woonkamer tonen. In het voorjaar kon dit al, maar het wordt nu steeds populairder. Er zijn verschillende gezichtsfilters mogelijk op het platform.

In 2017 konden er alleen nog maar maskers via de selfie-cam worden gemaakt. Echter zullen er in 2018 nog meer veel meer functies bijkomen. Bereid u alvast voor!

2) Instagram Stories

De Instagram Story is in korte tijd erg populair geworden. U kunt op verschillende manieren uw publiek bereiken. U kunt ervoor kiezen om een eigen marketingcampagne op te zetten, waarbij u de content zelf maakt. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om gesponsorde content te maken. U betaalt er dan voor om getoond te worden tussen de reguliere accounts.

De gesponsorde advertenties duren maximaal 15 seconden. Het is dan ook erg belangrijk dat de stories indrukwekkend zijn. De call-to-action moet duidelijk zijn en gebruikers moeten enthousiast raken.

3) Centennials

Centennials is een belangrijke groep voor uw marketingcampagne. Dit zijn jongeren die in 2020 40 procent van de consumentenmarkt bevatten. Het is daarom belangrijk om u nu al te verdiepen in deze groepen. Monitor hun interesses en bekijk welke influencers zij volgen.

4) Instagram shopping

Op het gebied van shopping blijft Facebook de koploper. Echter wordt Instagram ook steeds populairder. Gebruikers zijn gewend om alleen beelden te zien en met aantrekkelijke productfoto’s kunt u meer halen uit uw Instagram-campagne.

5) Native advertising

Native advertising is een vorm van reclame waarbij online media op een gewoon item lijkt, maar waar wel een link zichtbaar is naar de adverteerder. Dit wordt steeds populairder. In 2020 zal dit met 156 procent gegroeid zijn, afgaande op verscheidene onderzoeken. Het wordt ook veelal ingezet om de betrokkenheid van een consument te maximaliseren. Men klikt minder snel weg, als zij niet direct zien dat het een advertentie is.

Instagram heeft reeds een update ingevoerd op het platform: tegenwoordig komt er te staan welke berichten gesponsord zijn en welke niet. Zo kunnen consumenten nog wel gemakkelijk het onderscheid zien.

6) Livestream-functie

Als aanvulling van de Instagram Stories is ook de livestream-functie populair. Door live te gaan krijgen volgende gebruikers direct een melding en kunnen zij direct gaan kijken. Als er iets belangrijks is, kunt u dat live tonen aan uw volgers. Eventueel kunt u volgers ook vragen stellen en deze beantwoorden.

7) Beelden en foto’s van gebruikers

Het kan ook leuk zijn om gebruikers te vragen om beelden en foto’s. Als u bijvoorbeeld kleding verkoopt, kunt u dragers vragen om foto’s op te sturen in ruil voor een prijs of kortingscode. Zo toont u dat anderen het merk dragen en zodoende kunt u meer content creëren met de drager in de hoofdrol.

Wilt u ook graag beter scoren op Instagram? Bekijk onze dienstverlening social media marketing. Wellicht kunnen wij eens vrijblijvend een bakje koffie met u drinken.

Posted in | No Comments »

Facebook pakt engagementbait aan

Facebook doet er alles aan om de content zo relevant mogelijk te maken voor de gebruiker. Het platform probeert daarom ook berichten met een zogezegde ‘clickbait’ en nepnieuws te verbannen. Facebook pakt engagementbait aan, waar in expliciet wordt gevraagd om likes, shares en comments om interactie te laten plaatsvinden.

Wat is engagementbait?

Engagementbait is het beïnvloeden van het Facebook-algoritme door een bericht zodanig te maken dat het zorgt voor een hoger bereik op Facebook. Dat is kosteloos en heeft een hoog bereik.

Bedrijven proberen dan ook steeds vaker content op die manier te maken dat het zoveel mogelijk bereik heeft. Immers kost dat niets en zonder deze technieken bereikt u slechts drie procent van de volgers. Onder andere Voetbalzone en Voetbal Inside passen deze techniek regelmatig toe, door bijvoorbeeld te vragen welke speler u het beste vond spelen in een deze week.

Clickbait al eerder aangepakt

In een eerder stadium werd clickbait al eens aangepakt. Ruim een jaar geleden waren er namelijk verscheidene advertenties en berichten op het netwerk, waarbij mensen erg nieuwsgierig werden. Uiteindelijk kwamen mensen terecht bij teleurstellende inhoud, vol met advertenties. Facebook heeft het geanalyseerd en aangepakt. Deze berichten en advertenties worden daarom nu verminderd op de tijdlijn getoond. Facebook gaat nu een stapje verder door de engagementbait aan te pakken.

De nieuwe regels

Facebook is vrij geheim over het algoritme, maar voor zover bekend worden engagementbait technieken nu echt aangepakt. Die berichten krijgen nu automatisch een lager bereik. Daarnaast zal de pagina in het algemeen ook een lager bereik krijgen, dus ook alle ‘legitieme’ berichten worden lager getoond in het algoritme.

Behoud interactie met volgers

Het platform wil graag dat gebruikers op een eerlijke manier in interactie komen met bedrijven en pagina’s. Dat bereik moet worden verdiend met originele content en de simpele manieren worden dus verbannen. Wat kunt u doen om vooralsnog veel engagement te houden met uw volgers?

De tip: schrijf relevante, informatieve en eerlijke content. Zo schrijft Facebook via de officiële kanalen.

Echter is het moeilijker dan het lijkt. U zult dus nu écht goed moeten nadenken over engagement en volgers unieke content aanbieden.

Wat mag niet meer?

Volgens het platform mag er niet meer gevraagd worden om een like, share of comment. Enkele voorbeelden zijn:

 • Welke voetbalspeler vond u het beste deze week spelen?
 • Tag degene die deze voetbalschoenen zou willen kopen
 • Like & deel dit bericht om deze voetbalschoenen te winnen
 • Reageer onder dit bericht met ‘IK WIL WINNEN’ als u deze voetbalschoenen wilt winnen

Wat kunt u dan wél doen?

Helaas zijn deze eenvoudige technieken niet meer toegestaan. Wat kunt u wel doen?

 • Vraag waar uw volgers behoefte aan hebben en plaats meer van deze content;
 • Plaats tips en trucs die handig zijn, waardoor volgers anderen gaan taggen;
 • Plaats herkenbare en/of leuke foto’s die volgers willen delen met anderen;
 • Zorg voor relevante en informatieve blogs die uw volgers willen lezen;
 • Zorg voor kwalitatief materiaal (foto’s, blogs).

Kortom: de focus wordt daarmee gelegd op kwaliteit. Hoe gaat u dat toepassen op uw sociale campagne?

Posted in | No Comments »

Meer engagement op Instagram? Volg deze tips!

Instagram is hot én niet zomaar. Het populaire social media platform is innovatief en wordt volop ingezet als marketingkanaal door bedrijven. Hoe verkrijgt u meer engagement op Instagram? Volg deze tips!

1) Leeftijd van Instagrammers

Uit onderzoek is gebleken dat de grootste groep actieve Instagrammers tussen de 18 en 29 jaar zijn (55 procent). De tweede groep bestaat uit 30- tot 49-jarigen (33 procent). Over het algemeen zijn het vrouwen die vooral actief zijn op het platform. Als uw doelgroep vrouwen zijn, kan Instagram een goed kanaal zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of zij binnen de leeftijdsgroep vallen.

In 2012 werd Instagram opgekocht door Facebook. De socialmediagigant koos ervoor om maar liefst 12.000 jongeren en jongvolwassenen te interviewen. Aan de hand van deze interviews werd het duidelijk wat men graag wilde zien in hun Instagram-feed. Daar kwamen vervolgens een aantal aanbevelingen uit. Deze kunt u direct toepassen op uw eigen zakelijke Instagram-account.

Zorg voor unieke content

Uit het onderzoek bleek vooral dat goede content belangrijk is. Daarbij is het vooral belangrijk dat onderscheid wordt gemaakt ten opzichte van de concurrentie. Het is goed om een mix te maken van eigengemaakte content én ‘ingezonden’ content. Door ingezonden content te plaatsen, kunnen gebruikers meedenken én dat vinden veel consumenten leuk.

Kwalitatief materiaal

Foto’s die wazig zijn, zijn simpelweg niet aantrekkelijk. Zorg daarom voor kwalitatief materiaal. Bent u op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens het Instagram-account van Nikon Nederland. Dit account staat vol met prachtige en originele foto’s.

2) Plaats regelmatig op Instagram

Uit onderzoek blijkt dat berichten méér likes opleveren op het moment dat er dagelijks wordt geplaatst. U kunt dus beter iedere dag kwalitatieve content plaatsen, in plaats van een keer per week. Dat kan nog weleens druk worden. Zorg er echter wel voor dat het unieke content is, anders kan het verstandiger zijn om toch minder te posten. Spam uw volgers niet met onzinnig materiaal.

3) Moment van plaatsen

Over het algemeen kunt u het beste tussen 5 en 6 uur ’s middags een foto plaatsen op Instagram. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit het meest effectief is.

4) Gebruik vierkante video’s

Niet alleen op Facebook worden video’s steeds populairder: ook op Instagram is het een logische ontwikkeling. Video’s groeien steeds meer op het platform en daarom kan het leuk zijn om regelmatig af te wisselen. Grotere merken, zoals Coca Cola, plaatsen met enige regelmaat al video’s én zijn zien goede resultaten. Ook de KLM experimenteert volop met video’s op hun kanaal.

5) Ondertiteling en tags

Tot slot is het belangrijk om een goede ondertiteling te gebruiken. Houd deze op maximaal 125 karakters, zodat de tekst niet wordt afgekapt door Instagram. Heeft u toch meer karakters nodig? Dan is het belangrijk om de belangrijkste punten direct te melden. Daarnaast is het gebruiken van hashtags ook belangrijk: extra bereik en het kan tevens relevant zijn. Zet deze hashtags altijd achteraan.

Experimenteer!

Meer engagement op Instagram is ook een kwestie van testen en bijsturen. Bekijk hoe uw volgers reageren op de geplaatst berichten en probeer eens aan de slag te gaan met de bovenstaande tips. Als u meer engagement op Instagram wilt, is testen en analyseren vooral erg belangrijk.

Kunt u wel enige hulp gebruiken met uw social media accounts? Bekijk dan onze dienstverlening social media marketing! We drinken graag vrijblijvend een bakje koffie met u.

Posted in | No Comments »

De reactieassistent op Facebook: de ideale marketingtool

Veel bedrijven maken gebruik van social media en vooral Facebook is erg populair. Het platform biedt dan ook veel opties. Aangezien consumenten graag snel antwoord willen, staan bedrijven voor een steeds grotere uitdaging. Gelukkig introduceerde Facebook de reactieassistent. Hiermee kunnen ook kleinere bedrijven snel antwoorden.

Stel uw chatbot in

Alhoewel de reactieassistent al sinds begin 2016 beschikbaar is, zijn er toch nog weinig Facebookpagina’s die hier daadwerkelijk gebruik van maken. Het is daarmee nog een gemiste kans voor veel bedrijven. U kunt de reactieassistent namelijk eenvoudig instellen en het onderscheidt uw bedrijf van anderen. Daarnaast kunt u ook buiten openingstijden reageren.

Stel een Messenger-groet in

Als iemand de chat opent, kunt u alvast een groet instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen: ‘’Hallo (naam), kunnen we u ergens mee helpen? Laat het ons weten en we reageren zo spoedig mogelijk!’’. U kunt het daarmee ook persoonlijk maken door (naam) in te voeren.

Automatische reactie instellen

Binnen de reactieassistent is het mogelijk om een automatische reactie in te stellen. Als iemand bijvoorbeeld een vraag heeft, kunt u automatisch beantwoorden met: ‘’Hallo (naam), bedankt voor uw bericht. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.’’

De persoon in kwestie weet dan dat hij of zij gehoord wordt. De automatische reactie mag maximaal 250 karakters lang zijn: dat is ook meer dan genoeg als korte reactie. Een automatisch antwoord komt natuurlijk altijd iets minder persoonlijk over dan een ‘echt persoon’. Echter is het wel een fijne oplossing, indien u een kleine onderneming runt. Dan kunt u er niet als de kippen bij zijn, zoals de grotere bedrijven. De automatische reacties zijn dan ook maar zelden ingeschakeld bij grote organisaties.

Niet aanwezig? Stel een automatische reactie in

De bovenstaande reactie is te versturen wanneer u wel aanwezig bent. Bent u afwezig, omdat uw kantoor of winkel bijvoorbeeld gesloten is? Dan kunt u ook een reactie geven bij afwezigheid. Daarvoor dient u de periode van een reactie in te stellen voor deze momenten. U kunt bijvoorbeeld buiten kantoortijden instellen dat u en uw medewerkers momenteel niet aanwezig zijn.

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw sociale campagnes? Onivu helpt u graag met social media marketing.

Posted in | No Comments »

LinkedIn voor bedrijven

Social media wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Met een goed doordachte strategie kan het ook veel opleveren. Ook LinkedIn is een populair platform voor bedrijven. In de praktijk worden vaak belangrijke punten vergeten. In dit artikel leest u daarom over drie praktische tips om uw bedrijfspagina beter in te richten op LinkedIn.

1) Een bedrijfspagina

Als u als bedrijf LinkedIn wilt inzetten, is een bedrijfspagina onmisbaar. Dit is het visitekaartje van uw organisatie. Deze is geheel gratis te maken. Zorg in ieder geval voor de volgende elementen:

 • Zorg ervoor dat er een duidelijke bedrijfsomschrijving is. Wat doet het bedrijf, wat is de unieke oplossing en wat voor type klanten heeft het bedrijf? Ook de contactgegevens mogen natuurlijk niet ontbreken.
 • Zorg voor mooie graphics. Kies voor een opmaatgemaakte achtergrondafbeelding die relevant is aan uw bedrijf. Dit is een van de eerste elementen die een bezoeker ziet en daarom ook erg belangrijk.
 • Laat medewerkers hun functie binnen de onderneming vermelden. Als dat goed is gebeurd, zal het bedrijfslogo ook verschijnen op hun profiel. De medewerker wordt op die manier gekoppeld aan het bedrijf. Laat uw medewerkers ook uw bedrijf volgen, zodat het ook op die manier op hun profiel verschijnt.
 • Zorg tot regelmatig voor nieuwe en relevante content.

2) Professioneel profiel van medewerkers

Als medewerker een professioneel profiel hebben, draagt dat ook bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf.

 • Kies voor een aantal achtergrondafbeeldingen die medewerkers kunnen gebruiken voor hun persoonlijke profiel.
 • Zorg voor een persoonlijke foto, met allemaal dezelfde setting. Dan hebben uw verschillende medewerkers een consistent profiel.
 • Laat medewerkers hun profiel vullen met relevante bedrijfsinformatie, eventueel met ondersteuning van een video.
 • Zorg voor een korte en duidelijke bedrijfsomschrijving die elke medewerker kan toevoegen aan zijn of haar profiel.

LinkedIn blijft natuurlijk persoonlijk, dus dring het uw medewerkers niet op. Het hoeft natuurlijk niet.

3) Marketing & sales

Marketing en sales liggen erg dichtbij elkaar. Marketingcampagnes kunnen salesactiviteiten namelijk erg beïnvloeden. Goede marketingcontent draagt ook bij aan meer sales. Zorg daarom voor een goede contentmarketingstrategie.

Meer weten over LinkedIn voor bedrijven én wat het kan betekenen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord.

Posted in | No Comments »

Een geofilter maken op Snapchat? Zo werkt het!

In de Verenigde Staten was het al een tijdje mogelijk: een geofilter maken op Snapchat. Gelukkig is het dan ook eindelijk in België en Nederland gelanceerd. Via de app kunt u gemakkelijk een ontwerp aanmaken voor bijvoorbeeld uw verjaardag of een zakelijk event.

Waarom een geofilter op Snapchat?

Met een geofilter op Snapchat kunt u uw foto’s en video’s opleuken met een laagje. Dat kan op een specifiek plek, zoals bijvoorbeeld je woon- of kantooradres. Daardoor heeft ook vrijwel iedere stad of dorp tegenwoordig een leuke, persoonlijke filter. Dat maakt het erg persoonlijk, waardoor ook steeds meer mensen de app gaan en blijven gebruiken. U kunt dus zelfs rondom uw verjaardag een persoonlijke filter aanmaken.

Hoe werkt het?

De app maakt het erg eenvoudig om een eigen geofilter te maken. Van tevoren kunt u alvast kiezen uit vooraf ingestelden thema’s, sjablonen of ontwerpen. Dat kan u verder vervolgens personaliseren door eigen tekst, stickers en/of bitmoji’s toe te voegen. De bitmoji’s zijn de virtuele poppetjes die een Snapchat-gebruiker moeten voorstellen.

Met behulp van het volgende stappen kunt u ook een geofilter maken op Snapchat:

 • Open de app en klik op uw bitmoji (in de linkerbovenhoek);
 • Klik op het tandwiel om de instellingen te openen, druk vervolgens op ‘Geofilters op aanvraag’.
 • Ontwerp uw eigen unieke ontwerp;
 • Betaal uw ontwerp via de in-app aankopen;
 • Verzend het ontwerp, zodat Snapchat het goed kan keuren.

Over het algemeen keurt de app de filter binnen een werkdag. De kosten hangen samen met de oppervlakte: hoe groter de oppervlakte, hoe duurder het wordt. De minimale ‘geofence’ is 1.800 m2. De maximale grootte is maar liefst 450.000 m2. Een persoonlijke filter kunt u al vanaf 7 euro aanschaffen.

Interessant voor bedrijven?

Het is natuurlijk leuk om een persoonlijke filter aan te maken tijdens een verjaardag. Echter liggen hier natuurlijk ook mogelijkheden voor bedrijven. De persoonlijke filters zijn echter zeer beperkt: u zult altijd vast blijven zitten aan een bepaalde opmaak. Het is dus niet zo dat u een eigen logo kunt oplopen, welke verwerkt kan worden in de filter. Als u dat echter wilt, kunt u contact opnemen met Snapchat. In samenspraak met hen wordt er dan een business geofilter gemaakt.

Een persoonlijke filter is echter al een unieke kans om gezien te worden. Stel: u bent met uw bedrijf bij een beurs, hoe leuk is het dan als u hiervoor een filter heeft aangemaakt? Passanten kunnen uw filter gebruiken en deze delen met hun vrienden en familie op de app. Op die manier heeft u een groot bereik en dat draagt positief bij aan de naamsbekendheid van uw merk. Op die manier staat u én vooral uw bedrijf weer goed op de kaart.

Ook als u bijvoorbeeld een speciaal event heeft, zoals bijvoorbeeld een jubileum is een filter natuurlijk een aanrader: ‘slager De Vries bestaat 25 jaar’. Er zijn daarmee genoeg aanleidingen om het maar eens te proberen. De investering is relatief laag en dat kunt u er snel weer uithalen.

Wat doen concurrenten?

Snapchat was altijd al uniek: men had de stories die na 24 uur weer verdwenen. Zowel Instagram als Facebook namen deze functies over. Hoe lang zal het duren, voordat de concurrenten deze optie ook overnemen? Het is altijd gissen, maar het zal waarschijnlijk wel gebeuren. Wij vinden echter dat Snapchat erg uniek in haar soort is én vinden deze functie ook erg leuk.

Meer weten over social media marketing? Neem gerust contact met ons op. Wanneer gaat u een geofilter maken op Snapchat?

Posted in | No Comments »